23.11.23

Manteli-pähkinä-kauralesepuuro

Suosin kaikessa kotimaista ja lähellä tuotettua, mutta pähkinöitä ja manteleita kannattaa ihmisen syödä ja niitä ei meillä kasva. 
Niinpä tämä herkkuni perustuu osittain tuontiraaka-aineisiin. 
Nam! 
Keitin kauraleseet mantelimaidossa. Joukkoon laitoin vielä lusikallisen cashew-pähkinätahnaa. Siis sellaista pähkinätahnaa, jossa ei ole mitään muuta kuin sitä pähkinää. 
Lisukkeeksi otin vadelmahilloa ja mustikkahilloa ja maitoa. 

Erinomainen ateria! 
Talvi on tullut Solstrandiin. Yöllä koira vaati ulos, ja oli aika eksoottinen tunnelma vaeltaa myrskynjälkeisissä paksuissa kinoksissa kolmen aikaan yöllä. Onneksi oli Lassin isot saappaat jaloissa. Lumitöihinkin pääsin, kun portaat oli parasta puhdistaa lumesta, jotta aamulla saisi edes oven auki. No, ei sitä lunta enää sen jälkeen ollut paljon tullut. 

Nyt Lassi on lumitöissä, minä lähden ehkä  päiväkävelylle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!