Illallinen kahdelle

 Blogeista suosituimpia ovat ne, jotka esittelevät ruokia ja sisustuksia. Nyt minä teen sellaisen. Varoitus: sisältää tuotesijoittelua.





Alkukeittona oli tattikeitto, lähimetsien tateista totta kai. Pääruokana oli peuran vasapaisti, peura niinikään lähimetsistä, sekä uunijuurekset.  



Lisukekokoelmassa oli puolukkasurvosta, säilöttyjä punajuuria, hapankaalia, säilöttyjä chiliporkkanoita, etikkasäilöttyä kurkkua sekä jalapeno-sipuli-kurkkusalaattia. Tuotteet ja niiden raaka-aineet ovat peräisin Solstrandin tilalta, lukuunottamatta hapankaalia, joka hankittiin tällä kertaa S-marketista. 


Sinikuvioinen lautasastiasto on peräisin Roskalava Loppi -ryhmästä. Aterimet ovat Hackmanin tuotantoa ja ostettu kaupasta 1980-luvulla. Lepuuttaja on ostettu helsinkiläisestä vanhain tavarain liikkeestä 5 euron hintaan vuonna 2008. Niitä ostettiin yhteensä neljä, koska ne olivat erikoisia ja kauniita, eikä kukaan yleensä tiedä, mitä ne ovat. Ne katetaan mukaan pöytään, vaikka niitä ei kukaan käytä. 


Isommat siniset kulhot ovat häälahja Nanne Pallasmaalta ja ne on ostettu Indiskasta. Pienemmät kulhot ovat kiinalaista riisiposliinia ja Lassin edesmenneen vaimon peruja. 


Ruokapöytä on ostettu Solstrandin mukana eli se on Matteus-seurakunnan vanha pöytä. Takana näkyvistä pikkupöydistä matalampi on ostettu oululaiselta kirpputorilta, samoin kuin valkeat tuolit, ja korkeampi tuotu Lassin synnyinkodista vanhempien kuoltua. Ruskea lipasto on ostettu 2000-luvun alussa karkkilalaisesta huonekaluliikkeestä. Jalallinen hedelmäkulho on huudettu huutokaupasta Karkkilassa. Jääkaappi vetelee viimeisiään. Verhot ovat Ikean mallistoa. 



Siniset viinilasit ovat isännän ensimmäisen, edesmenneen vaimon peruja, joten niiden alkuperästä ei ole tarkempaa tietoa. Valkoinen pöytäliina on peräisin Sarin herkut -kahvilan lopettajaismyynnistä ja pääsiäisaiheiset tabletit Riihimäen lähetyskirpputorilta. 





Jälkiruokana tarjoiltiin mintulla koristeltua lakkaliköörijäätelöä. 
Lakat oli poimittu kesällä suolta Pohjois-Kuhmossa.


Kokki on hankittu netistä. Vasen olkapää reistailee pahasti, muuten varsin toimiva ja käyttökelpoinen yksilö. Valitettavasti tuotanto on lopetettu, ei saatavissa enää. 
Luonnonväreillä värjätty villatakki on Marjo Viitasen tuotantoa. 

Kommentit

  1. Ihan paras pääsiäisen tarjoilu ja kattauskuvat <3 Kauniita astioita, joihin liittyy tarinoita - eivät ole vain astioita markettien hyllyiltä <3 Kuhmolaisia lakkoja <3 Ihan huippu myös tuo nettilöytö - olkapään reistailu on ihan mitätön pikku vika, kun kerran muutoin on toimiva ja käyttökelpoinen. Sikseen myös ehdoton aarre, kun tuotanto on lopetettu ja muutoin ei ole enää saatavissa :D Tuo Marjo Viitasen tuotantoa oleva villatakki on ihana. Kommentissani on paljon sydämiä, mutta ei suotta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, TarjaK! Ajatuksemme tuntuvat käyvän hyvin yksiin! Suurkiitos sydämistä, en lähetä niitä takaisin vaan ihan uusia yhden enemmän: <3 <3 <3 <3 <3

      Poista
  2. Olipa piristävää vaihtelua niille kaikille trendikkäille ja valkoisille sisustusblogeille. Tästä tuli hyvä mieli. Tämä onkin ainoa blogi, jota jaksan lukea ja seurata tällä hetkellä. Ihanan aitoa, eikä mitään teeskentelyä. Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihanaa, että luet näitä. Oletko kirjautunut seuraajaksi?

      Poista
  3. Lassi oli laittanut oikein siistimpää päälle. Olkapää on ikävä juttu varsinkin, jos haittaa soittamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, laittoihan tuo kun pakotin :) Heräsi mielenkiinto, kuka mahdat olla. Viimeinen sana viittaa siihen, että taidat olla Karikorven Olli. Olitpa kuka tahansa, kiva että kommentoit!

      Poista
  4. Marika, paras ruoka/sisustusblogi ikinä! Täydellinen ateria ja niin kauniit astiat! Kokki oikea komistus!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiitos kommentista! Taidankin seuraavaksi jakaa pienen juomapostauksen :)

      Poista
  5. Kalle H5.4.21

    Kaunis kattaus ja pisteet itse kasvatetusta ja lähiruoasta! Kokopuiset kalusteet kestävät aikaa ja ovat kauniita esineitä. Itsellä valitettavasti etupäässä lastulevyisiä huonekaluliikkeiden halvinta sarjaa...

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommentista, Kalle, ja pisteistä! Nuo pisteet otan tyytyväisenä vastaan - olen itsekin iloinen ja onnellinen siitä, että voimme kasvattaa ison osan ruoastamme itse. Niinhän sinäkin teet :)
    Lastulevyhuonekalutkin kannattaa käyttää loppuun. Meidän huonekaluista ani harva on ostettu uutena. Tässä yläkerrassa on tuonkokoinen ruokapöytä myös, mutta se on tällä hetkellä taimenkasvatuskäytössä. Se on oululaiselta kirpparilta (muistaakseni siitä Ilkosta, oliko sen niminen kaupunginosa Oulussa?) ja sen pohjassa lukee SA int. Taitaa olla siis Oulun varuskunnasta peräisin. Kas kun ovatkin vaihtaneet pois, hyvää tekoa ja kestää vielä pitkään.

    VastaaPoista
  7. Hieno tulos monien vuosien sisustusinvestoinnista ja tuereemmasta ruokataluodesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Investoitu on! Pysypä kuulolla, lähiaikoina jaan myös kuvan eräästä instrumentista :)

      Poista
  8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!