Huuto koirien puolesta

Suomessa on useita vastuullisia järjestöjä, joiden kautta moni kaltoin kohdeltu ja koditon koira on saanut rakastavan perheen Suomesta. Kirjoitan joskus enemmän tästä rescue-toiminnasta ja muun muassa siitä, miten se poikkeaa vaikkapa koirien trokauksesta yli rajojen. 

Mitä tahansa tänne tuotuahan ei missään nimessä pidä ostaa, siinä voi tehdä eläinsuojelulle ison karhunpalveluksen. Mutta vastuullisten järjestöjen rescue-toiminta on turvallista ja suositeltavaa. 

Nämä yhdistykset myös auttavat eläimiä siellä paikan päällä muun muassa steriloimalla ja kastroimalla niitä ja etsimällä niille koteja myös lähtömaista. Kaikki se vaatii kuitenkin rahaa. 

 Yksi tapa – yksi niistä ainoista – on järjestää huutokauppoja Facebookissa tai muualla. Ihmiset lahjoittavat sinne monenlaista ja tuotto menee lyhentämättömänä eläinten hoitoon. Yksi huudoista on esimerkiksi vain lahjoitus koiratarhalle ruoan hankintaan. 

Itse olen jo kolmatta kertaa lahjoittanut huutokauppaan omat kirjani. Siellä ne menevät tietysti alihintaan ja minä menetän painokulujen verran rahaa, mutta järjestöt ja koirat saavat edes jotakin. 

Käytännössä vain tuntuu olevan niin, että sama joukko siellä sekä lahjoittaa että ostaa. Tieto huutokaupasta ei varmaan ole levinnyt kovin laajalle. Miten harmi! 

Nyttemmin olen myös päättänyt, että kaikki Lähteen rannalla elämä -kirjasta tulevat rahat tilitän aina jollekin näistä vastuullisista eläinsuojelujärjestöistä. Kerään rahaa aina jonkin summan ja mietin sitten, mille järjestölle sen kulloinkin tilitän. Mahdollisia ovat esimerkiksi Refugio Esperanza ja Viipurin koirat  ry.


 Kuvassa ovat meidän koiramme Tikki ja Tinka. Tinka on tuo isompi.

Kommentit

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!