Kolme korillista kombuchaa

 Illalla pullotimme taas kombuchaa. Edellinen satsi on koko lailla juotu. 

72 pulloa kombuchaa on aikamoinen määrä, mutta Lassilta sen pullotus sujuu jo rutiinilla. Ne eivät ihan mahtuneet kolmeen koriin, piti ottaa vielä pikkukori avuksi. 



Mausteiksi tulivat suosikkimausteemme inkivääri ja kuusenkerkkä. Uutena kokeilimme minttua, ja osaan laitoimme sekä minttua että inkivääriä. Eriväriset korkit auttavat eri makujen erottamisessa, mutta kirjoitan kyllä kanteenkin sekä maun että pullotuspäivän. 

Sateenkaarenkirjava sopi hyvin minttu-inkiväärisekoitukselle, oranssi inkiväärille (i) ja kultainen kuusenkerkälle. Sinisessäkin on tosin kuusenkerkkää. 


Korkituslaitetta en ollut nähnyt ennen kuin muutin Solstrandiin. Se on kyllä kätevä, kruunukorkillisissa pulloissa kombucha säilyy hyvin. 


Maustaminen jäi tällä kertaa minun vastuulleni. Viimekeväisiä kuusenkerkkiä on vielä pakastimessa. Minttu ja inkivääri ovat kaupasta. Laitoin mausteita tällä kertaa runsaasti, mutta pieni määrä jäi vielä kuvattavaksi. 


Kommentit

  1. Hauska löytää tämä blogi.
    Kombuchaa täytynee lähteä goolettamaan 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Ohjeita löytyy helposti, alkusienen voi joutua ostamaan, ellei jollain kaverilla ole. - En viitsi tässä blogissa jakaa sellaisia ohjeita, jotka jo netistä moneen kertaan löytyvät. Lisävinkkejä ja kokemuksia esimerkiksi pullotuksesta ja maustamisesta jaan mielelläni.

      Poista
  2. Joskus kun olen etsinyt netistä esimerkiksi jotain reseptiä, olen havainnut monen bloggaajan jakavan samoja ohjeita. En oikein näe mieltä sellaisessa kopioinnissa.

    VastaaPoista
  3. Joskus olen maistanut, mutta en ole nähnyt, saatikka sitten itse valmistanut. Kruunukorkit ja lasipullot tuovat mieleen lapsuuden limsapullot. <3

    VastaaPoista
  4. Tekstissähän on virhe! 72 pulloa olisi mahtunut kolmeen koriin, mutta pulloja oli 82, joten osa jäi neljänteen. Tarja: suosittelen kyllä. Ihana kesäjuoma, vaikka meillä kyllä juodaan sitä vuoden ympäri.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!