Valkoisten kukkien aika - ja vähän keltaistenkin

 On taas valkeiden kukkien aika. Metsissä näkyy paikoin valkovuokonvalkoista lähes yhtä paljon kuin ihanaa kevään vihreää. Pihassakin on monia valkokukkaisia kasveja kukassa. 

Sammalleimukin alkaa juuri kukkia violetein ja myös valkoisin kukin, mutta nyt keskityn vain luonnonvaraisesti kasvaviin, itse paikkansa valinneisiin. 

Tuon keskimmäisen nimeä en nyt saa päähäni. Tunnistatko sinä sen? Tuosta kuvasta tunnistaminen vaatii todellista kasvituntemusta, kun vain kukat näkyvät. Mutta ajankohta kertoo paljon. 




 Ja sitten niitä keltaisia! Keltavuokkoa en ole täällä meillä nähnyt koskaan ennen, enkä kylläkään koko Lopella. Varmasti niitä on muuallakin. Itse olen nähnyt niitä muistaakseni vain Ahvenanmaalla. Todella kaunis se on!

Rentukat alkavat olla parhaimmillaan. Niitä on alhaalla joen varressa paljon. Nyt lähden ihailemaan niitä. Lassi laittaa meille kala-aterian ja aion juoda oluen. Aamulla ahersin perunapellon muokkauksessa - tosin tässä on jo ollut useita tunteja aikaa levätä ja kuivattaa hikeä. Mutta koen silti ansainneeni oluen!







Kommentit

  1. Keltavuokko on Launosten nimikkokukka, joskus (90-luvulla) painettiin t-paitakin keltavuokon kuvalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso kiitos kommentista! En ole taas aikoihin saanut yhtään kommenttia...
      En tiennyt tuota Launosten nimikkokukka-asiaa. Ilmeisesti niitä on sitten myös siellä ollut. Ja kyse on nimenomaan luonnonvaraisesta keltavuokosta?

      Poista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!