Kolmastoista hääpäivä

 Tänään on Lassin ja minun kolmastoista hääpäivä. Vietämme sitä harrastustemme parissa: Lassi on bänditreeneissä ja minä kirjoitan.

No, ehdimme me jo olla yhdessäkin. Söimme ihastuttavan aterian; kokkina oli tietysti paras mahdollinen eli Lassi. Sitten otimme "virallisen" hääpäiväpotretin. 

Olen pyrkinyt säilömään jokaiselta hääpäivältämme jonkin yhteiskuvan. Tällä hetkellä itse asiassa pelkään tietokoneemme hajoamista, joten siinäkin on yksi hyvä syy tallettaa edes osa noista kuvista tänne blogiin.


Vietimme häitämme 6.6.2008 Pilpalan Liitontalolla. Ne olivat kylähäät, joissa "menninkäinen sai metsänneidon". Tai toisin päin! 

5-vuotishääpäiväämme vietimme Pietarissa. Olimme seuraamassa Marjatta Tapiolan näyttelyn avajaisia. Tänä kesänä hänellä onkin näyttely Kajaanissa, olisipa kiva päästä sinnekin. Sen piti olla viime kesänä, ja silloinhan kävin Jaana-ystäväni kanssa Kajaanissa. Näyttely vain oli peruttu koronan takia. 

Pietarin reissu oli upea. Näimme ja koimme muutamassa päivässä valtavan paljon. Mehän olemme yleensä aina vain Solstrandissa, joten tuollainen reissu jää todella mieleen. 

Tosin 10-vuotishääpäivänä matkustimme myös yöksi pois kotoa: Hämeenlinnaan. Karoliina Frank oli miehensä kanssa perustanut Matin ja Maijan majatalon, jonne pääsimme jo ennen kuin se oli ihan virallisesti avattukaan. Tällä viikolla he perustivat majatalon viereen konditoriakahvilan. Se on varmasti ihana! Aiomme kyllä mennä sitä kokeilemaan vielä tänä kesänä, ja kenties majoittaudumme myös ihastuttavaan majataloon. Taannoinen visiittimme osui kesän kylmimpään päivään, joten mitään pyörä- tai muita retkiäkään emme tehneet, eikä huoneen suloinen pikku parvekekaan päässyt käyttöön. Silti visiitti oli viehättävä. 

Otin silloin paljon valokuviakin, mutta yhdessäkään emme ole kaksin Lassin kanssa.


Tämä on kotiinpaluukuva Hämeenlinnasta 2018. Olemme siis jo Solstrandin rannassa. Lämmintä ei näytä olevan vieläkään. 


Vuonna 2015 hääpäivämme osui yhteen Tammetal-festarin kanssa. Olikohan nimi oikein? En enää muista varmasti. Tapahtuman järjesti ystävämme Kristiina Liinaharja omalla Vekkilän tilallaan. Kuvan meistä nappasi Karel Liinaharja.



Vuonna 2019 oli lämmintä tai ainakin meillä oli hiki. Se oli "suuri valkosipulikesä": Lassi oli vuokrannut pellon valkosipuleille, ja raadoimme molemmat koko kesän - itse asiassa vielä joulunakin, kun teimme valkosipuleista säilykkeitä. Kesäkuun alussa työtä teetti ohdakkeiden kitkeminen, kasvustojen kattaminen ja kastelu. 




Viime vuonna olimme taas Hämeenlinnassa. Lassi soitti synttärijuhlissa, jotka olivat viehättävät pihajuhlat puutaloalueella. Juhlat jäivät kuitenkin eniten mieleen myrskystä, joka oli viedä teltat mennessään. Kotona riehui sillä aikaa myrskynauha, joka kaatoi puita eri puolilta Sinervänniemeä. Kuin ihmeen kaupalta nauha kiersi talon, eikä yksikään puu kaatunut rakennusten päälle. 

Ja sitten ollaan tässä vuodessa. Tässä päivässä. Lassi lähti jo soittoporukoihinsa, mutta onneksi ehdittiin kuvata ennen hänen lähtöään. 





Lopuksi vielä kuva vuodelta 2007 eli ennen ensimmäistäkään hääpäivää. Yksi näistä kuvista oli mielessäni, kun mietimme, millä kohdalla kuvan otamme. Juuri sitä kuvaa en enää löydä, mutta tässä kuva vuoden 2007 vuosikirjamme kannesta. Taitavat olla melkein samat vaatteetkin päällä! 





 





Kommentit

  1. Anonyymi6.6.21

    Te onnelliset!

    VastaaPoista
  2. Anonyymi7.6.21

    Kiva kuvakavalkadi menneistä merkkipäivistä. Ihania ihmisiä ihanassa talossa ihanien eläinten ja kauniin luonnon keskellä. E n oo nimetön, " oon unelmikko ", mutta en osaa tuota googletiliä, onko mulla edes sitä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!