Sisustusblogi

Koska sisustusblogit ovat blogien aatelia, esittelen nyt huolellisesti ja ajatuksella sisustetun kauniin kodin Lopen Pilpalasta. Kodissa näkyy upealla tavalla yksityiskohtien taju, sisustuksellinen näkemyksellisyys sekä asukkaiden omat, persoonalliset harrastukset ja mieltymykset. 
Päivitys sisältää upeita sisustusvinkkejä, ja luonnollisesti esittelyssä vinkataan myös, mistä mikäkin sisustuselementti on hankittu.
Upea käpypalmu on löytö helsinkiläisestä roskakatoksesta. 


Romanttiset pitsiverhot isäntäparin makuuhuoneessa ovat emännän äidin peruja. Ne ovat ilmeisesti kulkeneet suvussa aina 1980-luvulta. 

Portaikon välitasanteen raanu on häälahja vuodelta 2008, ilmeisesti kirpputorilöytö Sotkamosta.

Suukottelevat hevoset löytyivät oululaiselta kirpputorilta 1900-luvun lopussa kuten puhelinkin. Lasimaljakko on peritty isännän vanhemmilta. 



Isännän musiikkiharrastus näkyy monissa eri kohteissa. 
Seinätauluissa yhdistyy talon valtiattaren ammatti ja harrastus.

Taulu on aito Marjo Junka, ja se esittää talon emäntää (oikeanpuolimmainen). Sohva on ostettu vanhaintavarainliikkeestä Oulusta ja se oli levitettävä makuusohva aina ensimmäiseen levitykseen asti, jolloin mekanismi hajosi.  Tapetti: Isoäidin aikaan -sarja, boordi Helsingin Tapettikeskuksesta. 

Koulumuseo-osaston esineistöä on kerätty huolellisesti vuosikymmenten ajan.
Esimerkiksi kaksi suurinta taulua ovat puretusta homekoulusta Seutulasta.  


Makuuhuoneen tyyli on takuuvarmaa Ikeaa. 

Isännän rumpusetti ja kontrabasso koristavat vierashuonetta. 
Ryijy on häälahja vuodelta 2008, mitä ilmeisimmin kirpputorilöytö sekin. 
Tarkkaan harkittu asetelma sisältää siskon tuoman taulun kirpputorilta, jostain jääneen kulhon sekä vanhan valokuvan vuodelta 1995. Kuvassa reipas remonttiporukka katsoo vakavana kameraan työmaalla Oulun Raksilassa. 

Tässä yläkerta. Koska ihminen ei kykene vastaanottamaan liikaa kauneutta kerralla, jätän alakerran esittelyn toiseen kertaan. 
*****
Toivottavasti kaikkien huumorintaju riittää tähän. Kuten arvaatte, yhtäkään esinettä ei ole tänne erikseen sisustusmielessä hankittu. Jotain on joskus ostettu: jos on tarvittu lamppua, se on ehkä jouduttu ostamaan. Tapetit on kyllä hankittu ihan harkiten ja suunnitellen.


Kuvat on otettu niin kuin lehtikuvat (tai blogikuvat) otetaan: yrittäen saada kokonaisuus näyttämään mahdollisimman edustavalta. Kuvan ulkopuolelle on rajattu kaikki kokonaisuuteen kuulumaton eli se normaali kaaos. 
Kommentoikaa silti ihan rauhassa. Aion oikeasti esitellä vielä alakerrankin vastaavaan tyyliin.  

Kommentit

  1. Anonyymi24.10.21

    Vpo Marika,tämä oli hauska blogi.Mutta kaunistahan teillä on,ihana talo ja tunnelma.Kuvakulmat loistavat!Tällaista huumoria lisää:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!