Syysloma alkoi


Ensi viikko on syyslomaviikko. Itselläni syysloma oikeastaan alkoi jo eilen, koska perjantait ovat minulla vapaat. Vaadin Lassia lähtemään mukaani sienimetsään työpäiväni jälkeen ennen pimeän tuloa.

Lassilla työpäivä oikeastaan vielä jatkui, joten hän raukka palasi verstaalle sieniretken jälkeen. Lassihan kunnostaa nyt Syrjän talon ikkunoita ja on huolissaan urakan suuruudesta. 
Ensin sieniä ei oikein tuntunut löytyvän, mutta kunhan kuuntelin Lassia, löysimme huippuapajat. Suppilovahveroita riitti ja riitti! Ei kulunut kahta tuntiakaan, kun korit olivat täynnään ja puolukoille varaamani pikkuämpärikin kukkuroillaan. 
Ja miten kauniita ne olivatkaan! Piti ottaa kuvia niistä suloisista kukkakimpuista. 
Nyt yksi korillinen on kuivurissa valmiina odottamassa purkitusta ja toinen, isompi korillinen vielä perattavana. Eipä niissä juuri putsaamista olekaan, mutta halkaisen jokaisen ja varmistan, ettei sisään ole jäänyt etanaa tai mitään muutakaan. 
Aiemmin tällä viikolla olin joutunut tyytymään oman pihan satoon. Puolukoita jäi rinteeseen vielä. Otin myös muutamat syksyn viimeiset, kauniit kantarellit saunapolun varresta. 
Puolukoiden paras poiminta-aika taitaa olla jo ohi, harmi. Mutta onneksi on karpalot! Niitä aion ehtiä vielä poimimaan. Jos oikein heittäydyn reippaaksi, lähden kunnolliselle, koko päivän karpaloretkelle. Saapa nähdä. 

Kommentit