Tervetuloa meille syömään!

En tiedä, miksen ole sitä itse keksinyt jo aikaa sitten. Itse asiassa karkkilalainen asiakkaamme sen keksi. Siis sen, että meille voi tulla syömään muulloinkin kuin yleisinä pop up -ravintolapäivinä!

Lassihan on kokki, joten häneltä sujuu kaikenlaisten ruokien teko. Minusta taas on hauskaa suunnitella ja järjestää. 

Ruoka-aineet meiltä löytyvät pääosin omasta takaa, eli ruoka tehdään vieraille kuten itsellemmekin yleensä omista tuotteista. Toki maito- ja viljatuotteet pitää hankkia kaupasta. Siksi syömään tulevien pitäisi ilmoittautua vähintään viikkoa aiemmin, jotta ehdimme valmistautua. 

Ruokailijoita voi olla mieluiten 4-6, toki kahdellekin voidaan laittaa ja kattaa. 

Solstrand sijaitsee Etelä-Lopella lähellä Karkkilaa osoitteessa Sinervänpolku 15. Ympärillä on metsää ja maaseutua. Kylämme valittiin tänä kesänä Hämeen Vuoden 2021 kyläksi. 
Meillä voi vaikka ensin nauttia maaseudun mahdollisuuksista ja tulla sitten sisään syömään. Suosittelen esimerkiksi kyläkävelyä eli tutustumista Hämeen vuoden 2021 kyliin nettipohjaisen kyläkävelyreitin avulla. Siinä tarvitaan vain älykännykkä, jossa Citynomadi-reitti ohjaa halki Pilpalan ja Hunsalan ja vähän Tevännönkin kertoen alueen historiasta sanoin, kuvin ja jopa musiikin ja elokuvan avulla. Reitti on runsaan 6 kilometrin mittainen, eli sopiva nälänkehittelymatka. Halutessaan siitä voi kulkea lyhyemmänkin reitin. Reitin voi aloittaa Solstrandin pihasta ja lopettaa samaan paikkaan.

Jos tulet lauantaina, matkan varrelle osuu myös ihastuttava maalaispuoti, Pelto-Seppälän puoti. Se on tosin auki talvisaikaan vain lauantaisin 10-13. Seppälässäkin on usein ravintolatoimintaa etenkin kesäisin, eli vaikkapa pizzaa kaipaavien kannattaakin suunnata sinne. Meillä ei ole pizzauunia. 
Tässä annoksessa on kahdenlaisia kalapihvejä keitettyjen juuresten kera, lisukkeena itse tehtyjä hapankurkkuja, remoulade-kastiketta ja salaattia. 

Ruoka räätälöidään toiveiden mukaan. Se voi olla kasvisruokaa, kalaa tai riistaa. Itse käytämme paljon sieniä, valkosipulia ja chiliä, mutta jos vieraat eivät niitä tahdo, ne toki jätetään annoksista pois. Jälkiruokiin aineksina voi olla erilaiset marjat, omenat, raparperi ja esimerkiksi kuusenkerkkäsiirappi. 

Jälkiruokana maistuu esimerkiksi marjapiirakka tai mustikkarahka. 

Ateria voi olla runsas paisti lisukkeineen tai kevyempi spaghettiannos, ehkä täyteläinen sieni- tai kasviskeitto tai kenties vain suolaiset ja makeat piirakat erilaisten lisukkeiden kera. 
Anniskeluoikeuksia meillä ei toki ole, joten ruokaviinin voi tuoda itse mukanaan.

Verannalla ei talviaikaan tarkene, joten viileään aikaan syödään keittiössä. 
Tosin olemme me tarjoilleet kuumaa porkkanakeittoa joulun alla huvimajassakin.
Oman pihan antimet riittävät yleensä ympäri vuoden.

Solstrand ei tietenkään ole ravintola, mutta pop up -ravintoloita saa järjestää 12 kertaa vuodessa. Meillä on niitä ollut vasta kahdesti kesäisin, joten voimme hyvin pitää pienimuotoisempia popuppeja muina aikoina.
Chilit, valkosipulit ja sipulit kuuluvat meillä yleensä lähes joka ateriaan,
mutta vieraiden toiveesta ne jätetään tietysti pois. 

Kyläkävelyn lisäksi meillä voi myös käydä melontaretkellä Sinervällä, soutelemassa Näkyvällä tai vaikkapa metsäkävelyllä. 

Olemme himosienestäjiä, joten sieniä meillä on käytettävissä runsaasti: suppilovahveroiden lisäksi tatteja, mustatorvisieniä ja kantarelleja. 

Kantarelleja voi käyttää paitsi kastikkeissa myös lukuisissa
muissa ruokalajeissa, esimerkiksi piirakoissa ja keitoissa. 
Koira-allergikoille meidän tilausravintolamme ei talvisaikaan oikein sovi, sillä meillä on sisällä kaksi koiraa. Kanojakin meillä on, mutta ne eivät sentään ole sisällä. Niiden tarha on alapihalla, ja kanat ovat useimmiten ulkona nähtävillä päiväsaikaan.
Syksy on ihanaa ruoka-aikaa. Mahdollisuuksia on niin moneen. 
Haluttaessa voin esitellä Solstrandia ja kertoa sen monivaiheisesta historiasta: noidasta joka asui pihan töllissä 1800-luvulla, sahapomosta jonka autonkuljettajalla oli oma asunto alatalossa, pilketehtaasta joka toimi sota-aikana,  huikentelevista helsinkiläisasukkaista 1960-luvulla ja seurakunnan leireistä joita järjestettiin sen jälkeen. 1960-luvun alussa paikka toimi myös täysihoitolana kaupunkilaisvieraille.  

Kesäisin syömme itse usein rannassa, ja siihen kutsumme mieluusti myös vieraita grilliaterioille. Talvisaikaan se vaatii vähän erilaista asennoitumista, mutta on toki mahdollista silloinkin. 
Kiinnostuitko? Tahtoisitko kerätä kaveriporukan ja tulla nauttimaan hyvästä ruoasta Solstrandiin? Tai kenties perhe- tai sukulaisporukalla? Ota yhteyttä niin kuulet lisää! Suunnitellaan yhdessä juuri teille sopiva tapahtuma ja ruokalista. Voit soittaa tai vaikkapa laittaa sähköpostia: marika.tudeer@gmail.com Kysele rohkeasti eri vaihtoehtoja.

Siis: Tervetuloa meille!   

Kommentit

  1. Karkkilalaisia kyllä nyt hemmotellaan hienolla ravintolatarjonnalla ihan omassa kaupungissa! On italialaista, nepalilaista ja suomalaista. Tuskin siis karkkilalaiset ihan heti ovat tänne tulossa, mutta jos, niin tervetuloa vain!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!