Lassilla on ihan oma tapansa aloittaa aamu. Ensin hän juo vettä, sitten laittaa teen hautumaan. Kauan teenjuonnin jälkeen hän lähtee hakemaan puutarhasta tuoreet vihreät edellisenä iltana muhimaan laittamaansa ruokaan.
Reseptin antaminen Lassin aamiaiskulholle on hieman hankalaa,
sillä koostumus vaihtelee vuodenajan ja tilanteen mukaan. Tässä kuitenkin
perusohje:
Lassin aamiaiskulho, annos yhdelle
200 g kokonaisia tattarisuurimoita
1-2 valkosipulinkynttä
1 chilipalko
pellavansiemeniä
vettä
hapatettua kurkkua
jotain maitohappolientä, esimerkiksi hapankurkkujen
lientä tai hapankaalia
Nämä pienitään ja sekoitetaan kulhoon. Jätetään likoamaan
kannen alle yöksi.
Aamulla lisätään:
n. 100 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
pellava- tai hamppuöljyä
keväästä syksyyn villivihanneksia kuten nokkosta,
vuohenputkea, maitohorsmaa, voikukkaa
talvisaikaan valko- tai punakaalia
kesäkurpitsaa ja kurkkua tai muita saatavilla olevia
kasviksia raakana
pihlajanmarjoja, jos niitä on saatavana tuoreena, kuivattuna tai säilöttynä (Pohjolan kapris)
Ainekset sekoitetaan kulhossa jo olevien ainesten kanssa ja nautitaan rauhallisesti hyvin pureskellen.
Minäkin pidän tuon aamiaisruoan mausta, mutta en osaa syödä sitä aamulla. Lassi laittaa minulle jääkaappiin pikku kupillisen, ja syön sen salaattina ruoan kanssa.
Lassi pysyy aamuruokansa ansiosta kylläisenä pitkälle iltapäivään. Aikaa ruuan valmistaminen ja syöminen kyllä vaatii.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ilahdun kommenteista!