Helmipuuro kaurajuomaan

Tänään ostin kaupasta perunasuurimoita ja kaurajuomaa. Päätin tehdä helmipuuroa. Reseptiä en löytänyt - siis reseptiä, jossa ei olisi käytetty maitoa. En netistäkään. Sellaisen löysin, jossa oli käytetty puolet vettä ja puolet kookosmaitoa, mutta minä halusin käyttää kauramaitoa. 

Siksi julkaisenkin reseptin tässä: 

Vegaaninen helmipuuro

8 dl kaurajuomaa
3 dl perunasuurimoita
1 rkl sinistä Keiju-margariinia (vegaaninen)
Keitä kaurajuoma kiehuvaksi. Tiputtele perunasuurimot sekaan vatkaten tai sekoittaen. Keitä n. 8 minuuttia. Jätä hautumaan pariksi minuutiksi. 
Tarjoile marjojen tai hillojen kera. 

Pakkauksen ohjeessa käskettiin käyttää vain 2 dl suurimoita kahdeksaan desiin maitoa, mutta kahdeksan minuutin kuluttua puuroni oli yhä litkua. Siksi lisäsin vielä puolet käyttämieni suurimoiden määrästä ja keitin uudet 8 minuuttia.

Suolaakin käskettiin käyttää, mutta minäpä en käyttänyt. Enkä voita. Myöskään sokeria annokseeni ei kuulunut, mitä nyt hilloissa ihan hieman. Ne ovat itse tehtyjä hilloja, jotka säilyvät etupäässä hyvän hygienian ja umpioinnin avulla, ja sokeria niissä on vain ihan vähän. 

Lisukkeena ensimmäisellä lautasellisella oli mustikoita, vadelmia sekä omena-aroniahilloa. 
Toiselle lautaselliselle laitoin lisukkeeksi kuusenkerkkähilloketta ja punaherukkahilloa. 

Helmi-suurimoissa on vain perunatärkkelystä ja sitruunahappoa. Niitä valmistaa ilmeisesti vain yksi mylly, joten tavallaan tämä päivitys on nyt mainos, vaikken tästä itselleni mitään saakaan. Oikeastaan heidän pitäisi nyt lähettää minulle vähintäänkin tuotepaketti, mutta en nyt jää sitä odottamaan. 

Netistä löytyi kyllä useita voivotteluja siitä, ettei helmipuuron valmistus onnistu. Jotenkin kinkkiseltä se minustakin tuntui, mutta kyllä siitä lopulta puuroa tuli. Kaakaon ja kookosmaidon kera siitä voisi tulla suklaaherkkua, pitääpä joskus kokeilla.  

Kommentit