Moni turvautuu lainaan lainan päälle


Olen vuosia ollut siinä onnellisessa asemassa, ettei minulla ole lainaa. Mehän elämme hyvin halvasti, ruoasta suurin osa tulee omasta maasta. Emme matkustele, emme juurikaan osta vaatteita emmekä paljonkaan käy ravintoloissa tai muissakaan riennoissa. Remontitkin on tehty etupäässä itse. Siksi tulemme toimeen vähällä.

Mutta kun mietin, niin aika monesti elämäni aikana olen ollut tilanteessa, jossa olen tarvinnut lainaa. Ensimmäinen lainani oli asuntolaina, ja kun sen oman asunnon sain hankittua, otin lainaa myös huonekalujen hankintaan. Voi, sitä aikaa! Se oli täynnä suuria tunteita ja odotuksia, elämä oli auki. 

Aloin opiskella niin myöhään, että sain aikuisopintotukea ja pärjäsin aluksi sillä. Sittemmin piti sitten turvautua opintolainaankin. Ja sitten jälleen uutta asuntolainaa uudessa kaupungissa!

Kerran ostaessani sohvakaluston huonekaluliikkeen myyjät suurin piirtein pakottivat minut ottamaan maksutilanteessa lainan. En olisi halunnut enkä tarvinnut sitä, mutta myönnyin. Ajattelin, ettei siitä haittaakaan olisi, mutta sen verran haittaa oli, että jouduin vastaanottamaan isot määrät turhaa paperia - ja sen turhan muovikortin. 

Eli onhan niitä lainoja ollut. Joskus olen myös pohtinut sitä, että lainaa ottamalla voisi hankkia asunnon, jonka sitten laittaisi vuokralle. Sellainenhan on niin sanotusti järkevää toimintaa. Mutta minulle se on kovin vierasta. En osaa laskelmoida raha-asioissa, jos muussakaan. 

Sen silti ainakin tiedän, että jos lainoja on useita tai niitä ylipäänsä hankkii, ne kannattaa kilpailuttaa. Sekin on rasittavalta kuulostava homma! Nyt olen tajunnut, että sellaiseen on ihan firmojakin, ja firman käyttäminen tietysti helpottaa paljon. 

Lainoja yhdistelemällä kuulemma ainakin lainanhoitokulut yleensä pienenevät. Minuun otti yhteyttä suomalainen firma nimeltä Sortter. Ensi tyrmäyksen jälkeen päätin vähän tutustua asiaan ja huomasin, että eihän siinä mistään lainanantofirmasta ollutkaan kyse, vaan kilpailutus- ja vertailupalvelusta. Hmm... totta kai lainat kannattaa kilpailuttaa ja niitä pitää verrata. Miksi ei siis käyttäisi firmaa apuna? 

Tästä osoitteesta löysin firmasta lisätietoja: https://sortter.fi/. Siellä voisi esimerkiksi kilpailuttaa lainat maksutta 60 000 euroon asti. Laitoin tähän linkin: Tästä pääset suoraan sivulle


Kaupallinen yhteistyö: www.sortter.fi


Kommentit