Suomi.fi - kätevää ja kiinnostavaa



Vasta tänään hoksasin käydä kirjautumassa Suomi.fi-palveluun. Se kannatti ilman muuta tehdä; nyt esimerkiksi ilmoitus äänestysoikeudesta tulee sinne ja vältyn saamasta siitä turhaa paperipostia. 

Suomi.fi:stä näkee muutakin mielenkiintoista, esimerkiksi omat, vanhat osoitteensa.

Selasin kiinnostuneena myös opiskeluhistoriaani. Olenkin opiskellut yliopistoissa pitkin ja poikin Suomea! Ensimmäisenä oli Helsingin yliopisto, sitten Oulun yliopisto (Kajaani), Itä-Suomen yliopisto pariinkin otteeseen, Lapin yliopisto ja sitten taas Oulun yliopisto (Oulu). Siis etelä - itä - pohjoinen - länsi. 

Joensuussa en tosin ole koskaan opiskelumielessä käynyt, mutta erityispedagogiikan ja psykologian opinnot on silti suoritettu sinne. Lapin yliopistossakaan en ole oikeasti käynyt, olin vain Lapissa yliopiston hallinnoimalla kurssilla nimeltä Toiminnallista kieltenoppimista Lapin luonnossa. 

Muista yliopistoista opiskelu on merkitty päättyneeksi, mutta Helsingin yliopistossa opiskeluoikeus on passivoitu. En koskaan suorittanut suomen kielen ja kirjallisuuden opintoja loppuun, itse asiassa ei ollut sellaista tarkoitustakaan. Tuskin tuota opiskeluoikeutta enää pystyisi aktivoimaan kuitenkaan. Kirjallisuuden opiskelu voisi kyllä olla hyvin kiinnostavaa yhä, mutta annetaan olla. 

Yksi korkeakoulu listauksesta jostain syystä puuttuu: Teatterikorkeakoulu. Minusta on hauska ajatella, että olen opiskellut myös Teatterikorkeakoulussa. Tosiasiassa kävin sielläkin vain viiden opintoviikon kurssin, toiminnallista kieltenoppimista sekin. Niin, ja yhden päivän olin improkursseilla, ihan vailla minkäänlaista opiskeluoikeutta -  menin vain mukaan! Sen puuttumisen opintotilastoista ymmärrän oikein hyvin. Mutta se oli hieno päivä ja säilytän sen muistoissani!
 


Nämä kuvat eivät liity asiaan millään tavalla. Kuvat ovat äskeiseltä metsälenkiltä. 


Lumet ovat taas sulaneet, mutta uutta taitaa olla tulossa. 

Joko se joulu tulee? 

Kommentit