"Teksti jatkuu kuvan jälkeen"

Lukiessani iltapäivälehtiä netistä - kyllä, välillä unohdun tekemään sitäkin - huomasin siellä käytettävän otsikossa näkyvää kommenttia. 
Tuli mieleeni, että ehkä minun pitäisi itsekin laittaa sellainen teksti aina, kun kirjoituksen lomassa on kuvia. 
Minulla on tapana käyttää paljon kuvia ja laittaa ne nimenomaan elävöittämään tekstiä. En siis liitä kuvia tekstin jälkeen ryppäänä, vaan tekstin lomaan. 
Mutta en ole tullut ajatelleeksi, että ehkä se onkin virhe. 
Ehkä ihmiset lopettavat lukemisen, kun tulee kuva? 
Onkohan näin? 
Tämä oli tässä postauksessa viimeinen kuva. Nämä kuvat on otettu ennen viimeisiä lumisateita meidän pihasta. Ne sattuivat olemaan tyrkyllä täällä Bloggerissa, vaikka olin ne jo kertaalleen käyttänyt. 

Mutta kysymykseni siis kuuluu: käyköhän usein niin, että lukeminen jää kuvan kohdalla kesken? Pitäisikö siirtyä liittämään kuvat vasta tekstin jälkeen vai pitääkö ennen jokaista kuvaa laittaa huomautus: "Teksti jatkuu kuvan jälkeen, jatka siis lukemista."?

Kommentit

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Kauniita kuvia😊! Tuossa alimmaisessa erituisesti ihan mahtava tunnelma.
    Minäkin käytän kuvia blogissani tekstiä elävöittämässä, tekstin joukossa. Minusta se on silmälle mukavampi, silmä saa ikään kuin levätä lukemisen lomassa kun eteen tupsahtaa kaunis kuva. Enkä ole koskaan toistenkaan blogeja lukiessani hämääntynyt kuvista, vaan teksti luetaan loppuun asti. Luulen, ettei sinun ainakaan minun takiani tarvitse alkaa tuota kommenttia lisäämään 😀.

    VastaaPoista
  3. Kiitos, Terhi! Onpa kiva, kun joku kommentoi. Se on harvinaista. Vielä harvinaisempaa on, että joku huomaa kuvatkin ja kehuu niitä!
    Ehkä vastakin laitan kuvat tekstin joukkoon, mutta ehkä pitää ottaa huomioon ylipäänsä se, että kaikki eivät jaksa lukea koko tekstiä. Vaikka milläpä siihen voi vaikuttaa... ihmiset lukevat mitä lukevat (ja myös miten tahtovat).

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!