Herkkuja kahdelle

Herkulliset piirakat kruunasivat onnistuneen iltamme. 

Jo toista kertaa peräkkäin otimme uuden vuoden vastaan kaksin. Se ei olekaan yhtään huono juttu! Vaikka olemme lähes aina täällä kaksin, tulee harvoin asetuttua olemaan ja juttelemaan keskittyneesti ihan kaikenlaisesta, muustakin kuin arjen asioista tai vaikkapa uutisista. Nyt olennainen osa iltaamme oli mennen vuoden pohdinta ja tulevan miettiminen, ja sehän oli hyvä tehdä nimenomaan kaksin. 

Lassi aloitti piirakoiden teon jo hyvissä ajoin päivällä. Kuuden aikaan illalla lämmitimme glögiä termospulloon ja lähdimme perinteiselle tervehdyskäynnille rantatontun luo. Rantatonttu ei koskaan näyttäydy, mutta siellä se jossain huvimajan liepeillä asustelee ja tarkkailee meitä. Huvimaja on viime vuodet olleet lähes pelkässä varastokäytössä ja päässyt taas huonoon kuntoonkin. Ehkä se ensi kesänä taas maalataan.  

Veimme lampun sitten ison tien varteen ohikulkijoiden iloksi ja palasimme sisälle. 
Marjapiirakassa oli kaksi puolta: toisessa oli mustikkaa ja toisessa puolukkaa. Koristeeksi löytyi pakastimesta puna- ja valkoherukkaa lehtineen. 
Suolaisessa piirakassa oli niinikään kaksi puolta. Näin meillä oli oikeastaan neljänlaista piirakkaa. Toisessa puolessa oli keltasipulia, toisessa purjosipulia. Molemmissa oli myös valkosipulia ja lisäksi porkkanaa ja 'Pohjolan kaprista' eli säilömiämme pihlajanmarjoja. Ne ovat tosi hyviä. Koristeeksi tuli pakastimesta männynkerkkiä ja männynkäpyjä. 

Kaikki täyteainekset olivat tietysti itse kasvatettuja tai poimittuja. Jauhot ja rasvat ovat kaupasta. 

Piirakat olivat todella hyviä. Jos tahdot reseptit, kirjoita kommentti ja pyydä.

Lisukkeena piirakoille oli omenanlohkoja, pihlajanmarjakapriksia, sienisalaattia ja kurkkusalaattia sekä homejuustoa. 
Jouluna kattaus oli leikkisä punatulkkupöytäliinoineen,
uudeksi vuodeksi laitoin tämän juhlavan punaisen liinan ja valkoiset kynttilät. 

Syötyämme täytimme kumpikin kysymyspaperit, joissa oli 30 kysymystä menneestä ja 10 kysymystä tulevasta vuodesta. Julkaisin nuo kysymykset blogissa eilen, joten ne ovat vapaasti käytettävissä. https://pilkkeitapilpalasta.blogspot.com/2021/12/vuosi-vaihtuu-kysynyksia-menneen-ja.html Suosittelen! Kun kumpikin oli vastannut kysymyksiin - siinä meni aikaa - aloimme käydä niitä kysymys kerrallaan läpi. Se oli todella mielenkiintoista ja viritti paljon keskustelua. 

Olin säästänyt viimevuotiset vähän vastaavat paperit, ja niitä oli mukava nyt vertailla. Tietysti säästin nyt myös nämä uudet ja palaamme niihin sitten vuoden kuluttua. 

Meillä oli siis mitä mainioin parisuhdeilta. Niin, kuuluihan vuoden viimeiseen päivään myös joulukorttien läpikäynti ja tarkastelu, ja sitä ennen ulkoilu ja saunominen. 
Tämä konsepti taitaa jäädä tavaksi. 

Kommentit

  1. Laitappa suolasen piirakan resepti, niin kokeilen! Olen tehnyt sipulipiirakkaa, ehkä saan uudia ideoita🙂 Mirja, Korpitalo

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!