Omavaraisen koiranremmi

Kuten olen ennenkin kertonut, Peppi-koira on pureskeluharrastuksessaan erikoistunut kirjojen lisäksi remmeihin, pantoihin ja valjaisiin. Joskus panta on purtu rikki ennen kuin sitä on ehditty avata paketista. Mahdollisuuksien mukaan olen näitä risoja remmejä ja pantoja sitten ommellut ja korjaillut. 
Toissapäivänä meni taas yksi remmi käyttökelvottomaksi. Kyse ei siis ole siitä, että remmit olisivat ohuita tai heikkoja; ei ole oikeastaan mitään väliä sillä, miten paksu tai leveä remmi on. Kyse on vain siitä, mikä remmi sattuu jäämään koiran ulottuville. Itse asiassa meidän ihan ohut, kaunis, punottu remmi säilyi hienosti ehjänä, kunnes kerran metsälenkillä sientenhimossani kadotin sen.

Laatikossa oli paksua narua. Vanhasta remmistä käyttökelpoinen oli vain lukko. Niiden yhdistelmästähän syntyisi uusi remmi! Muistin lapsuudesta nyörin punonnan ja ryhdyin hommiin. 

Otin Lassin avuksi ja mittasimme narusta noin viisi kertaa halutun remmin pituisen pätkän. Laitoimme sen kaksinkerroin ja aloimme pyörittää. Tarpeeksi pyöritettyämme pujotin lukon narun keskikohtaan ja päästin punoksen kietoutumaan jälleen kaksinkerroin eli nelinkerroin.  

Lukko oli hienosti paikoillaan, enää tarvitsi solmia lenkkipää. Runsaasti narua ympärille ja vahvat solmut. Nyt oli koiranremmi valmis, käyttökelpoinen ja hieno. 

Meillähän remmejä ei oikeasti juurikaan käytetä. Varsinkaan Tikki ei metsässä remmiä tarvitse, ja Tikin remmiksi tämä nyt tehtiinkin. Kuvan perusteella voisi ajatella, että naruremmi on kova kädessä, mutta tuo on ihan pehmeää narua, vaikka onkin paksua. 

Mutta en minä ihan tosissani ollut otsikkoa kirjoittaessani. On tuo narukin pitänyt ostaa ja vaikka en hintaa muistakaan, veikkaan että uuden koiranremmin olisi saanut halvemmalla. Halusin kuitenkin hyödyntää tuon käyttökelpoisen lukon, eikä tuolle narulle välttämättä olisi tuota tähdellisempää käyttöä ollut. 


Vaaleanpunainen remmi oli purtu vain poikki, joten siitä selvittiin solmulla. Sen sijaan tummanpunainen remmi oli rikki useammasta kohtaa. Muutamasta pannasta on purtu rikki myös lukon kohta. Parhaat valjaat purtiin myös korjauskelvottomiksi, onneksi niitäkin on useampia. 

Kommentit