Ulkoiluhaaste

Erilaiset haasteet ovat hauskoja. Itse yritin viime vuonna toteuttaa retkihaasteen. Se oli minusta mainio idea! Kiitos siitä Henni Mustakorvelle ja Elina Kynsijärvelle. 

Retkihaasteessa on ollut jo usean vuoden ajan tarjolla 52 erilaista retkeä vuodessa, siis yksi jokaista viikkoa kohden. Retket kuulostavat hauskoilta, ja niitä on varmasti ollut hauska ideoida. Itseltäni haasteen toteutus jäi kuitenkin puolitiehen. Ongelmiksi koin ainakin rajanvedon sen suhteen, mikä on retki. Tietysti sen saa itse päättää, mutta alkoi tuntua huijaukselta ruksia retkinä asioita, joita olen toteuttanut omassa pihassa. Lisäksi moni asia toteutui saman retken aikana, mikä ei kai pitäisi olla ongelma sekään. Mutta sittenkin ulkoaktiviteettien nimeäminen aina retkeksi tuntui minulle hankalalta. 

Varastin siis idean ja kehitin siitä vähän erilaisen version: Ulkoiluhaasteen. Aloin miettiä erilaisia asioita, joita voi toteuttaa lyhyesti tai pitkästi eri paikoissa ulkosalla. Moni niistä on juttuja, joita tulee useimmilla tehtyä vähän väliä, osa taas sellaisia, joita ei välttämättä muista ilman muistutusta vaikkapa jääkaapin ovessa. 

Listasin asiat vuodenajoittain, siis talvi - kevät - kesä - syksy. Tietysti monia asioita voi tehdä minä vuodenaikana hyvänsä, mutta luokittelu vähän selkeytti kuitenkin. Keksin jokaiselle vuodenajalle kymmenen ulkopuuhaa. Kas tällainen listastani tuli:


Haaste on vapaasti käytettävissä! Kuvan voi printata haluamaansa kokoon ja laittaa sitten vaikka sinne jääkaapin oveen. 

Viivoille on siis tarkoitus merkitä päivä, jolloin on tehnyt kyseistä asiaa ensimmäistä kertaa vuoden aikana. Tilanteen mukaan voi siihen sitten laittaa myös lisätietoja, esimerkiksi lajeja. 

Ajattelin monen tekemisen kohdalla nimenomaan lapsia. Toivottavasti oikein moni vanhempi tai muu aikuinen ottaisi haasteen vastaan lapsen kanssa ja saisi kaikki kohdat täyteen! 

Mutta milloin itse viimeksi tein lumienkeleitä? 


Kommentit


  1. Saako merkinnän, jos on ulkona alasti muulloin kuin kesällä?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!