Taimia tarjolla

Nyt meillä on ensimmäiset taimet koulittu. Ylijäämää tuli jälleen.  

Taimikasvatuksessa tulee aina ylimääräisiä taimia, joiden pois heittäminen tuottaa minulle suuria vaikeuksia. Nyt olisi siis pieniä, koulintavaiheessa olevia taimia tarjolla vaikkapa työkavereille tai naapureille. Sen kauempaa niitä ei kannata lähteä hakemaan tai viemään. 
Osa taimista on jo koulittu isompiin ruukkuihin.
Tarjolla olisi tässä vaiheessa silopersiljaa, timjamia ja kahta lajiketta chilejä. Koulinta jää noutajalle. 
Myöhemmin, kun taimet ovat koulittuja ja isoja, myymme niistä osan. Tässä vaiheessa nuo pikkutaimet saa ihan ilmaiseksi.

Alkukuvassa näkyvä musta laatikko saattoi herättää ihmetystä, syystäkin. Se on meidän uusi kasvihuoneemme! Se tuli eilen Postin kuljetuksella Virosta. Se painaa 250 kg ja pystytettynä se on pinta-alaltaan 32 neliötä. Vanha kasvihuone jää vielä käyttöön ainakin täksi kesäksi. 

Kerron myöhemmin uuden kasvihuoneen pystytyksestä ja sen alle tulevasta gaht-järjestelmästä (subterranean heating and cooling system tai climate battery). Pistä siis blogi seurantaan! 


Nyt odotellaan lumien sulamista ja roudan poistumista maasta, jotta päästään pystyttämään uutta kasvihuonetta. Toistaiseksi se pysyy pihan tilataideteoksena kävijöiden ihmeteltävänä. 

Kommentit

  1. No on kyllä kasvihuone pienessä paketissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! Ihan mahdollisimman pienessä. Silti se on niin iso paketti, että pelkäsimme, ettei auto pääse sitä tuomaan. Oli nimittäin iso auto. Mutta onneksi oli niin taitava kuski, että osasi peruuttaa. Minä en olisi osannut!

      Poista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!