Omavaraisjuomia

Nyt on vappuaatto! 
Meillä valuu mahla rantakoivusta ja kellarissa on iso määrä itse tehtyä simaa. 

Räyh!

Olisihan siellä kellarissa itse tehtyä viiniä ja siideriäkin, mutta ne taitavat jäädä tällä kertaa korkkaamatta. Oli nimittäin sen verran pitkät ja kosteat syntymäpäiväjuhlat viime viikonloppuna, että nyt otetaan rauhallisesti. 


Siiderin Lassi on tehnyt omenoista ja viinin raparperista. Molemmat ovat melko happamia, joten jos olemme tahtoneet juoda makeamman drinkin, olemme lisänneet joukkoon kuusenkerkkäsiirappia. Se sopii mainiosti sekä itse tehtyyn viiniin että siideriin! 


Solstrandin Rapsua eli raparperiviiniä ja kuusenkerkkäsiirappia.

Rapsua ja kuusenkerkkäsiirappia yhdistämällä syntyy mukavan metsäinen pitkä drinkki. 

Mutta tänä vappuna riittää tuore koivunmahla ja sima. 

Kombuchaa ei Lassi ole vähään aikaan tullut valmistaneeksi. 

Kombuchat ovat tällä hetkellä loppu. Viime vuonna niitä tuli tehtyä ja juotua useita korillisia. Kombuchankin mausteeksi sopii kuusenkerkkä, mutta myös harvemmin käytetty männynkerkkä sopii yhtä hyvin. 


Kommentit