Niittysuolaheinää ja maa-artisokkaa

Kesä on tullut! Ihanat rentukat ovat tänä vuonna erityisen runsaita.
Peppi pääsi aamulla metsälenkille. Sen jälkeen se on saanutkin olla lähinnä sisätiloissa, sillä meillä on kiireistä ja rankkaa kasvimaalla. Hätäisesti vain kirjoitan tämän blogin ruoan päälle. 
Suolaheinätkin ovat niin komeita, että ajattelin tehdä niistä ruokaa. 
Päädyin maa-artisokka-suolaheinäkeittoon. Näistä aineksista se syntyisi - joukkoon yksi iso peruna ja ehkä sulatejuustoa. Siinä kaikki! Työläin vaihe on maa-artisokkien nosto maasta ja pesu. 

En sittenkään päätynyt keiton tekoon, vaan keitimme perunoita ja nuo maa-artisokat. Suolaheinä pääsi peurajauhelihan joukkoon täydentämään pihvejä. Hyvää oli! Salaatissa oli myös nokkosia, voikukkaa, vuohenputkea ja monenlaista muuta. 

Maa-artisokkia on nyt paljon, ne ovat aloittelemassa uutta kasvua. Huomenna lupasin viedä työkaverille kattilallisen. Muillekin riittäisi, mutta olen huono tyrkyttämään. 

Nyt takaisin maankääntöön! Pavut pitää saada tänään vielä maahan.  

Kommentit