Helteiset kesäkuun päivät ja illat (kuvablogi)

Juhannuksen jälkeen alkoivat helteet. 
Kasvimaalla riittäisi tekemistä vaikka miten paljon, mutta nyt ei jaksa. Osasyy on käsieni iho-ongelma, hanskat kädessä eivät paljon auta, paras on olla tekemättä mitään ulkotöitä. Kastelu sentään onnistuu ja sitä toden totta nyt tarvitaan. 
Keltakurjenmiekat tulivat kukkaan viime vuotista myöhemmin, mutta nyt ne kukkivat upeasti.
Aamulla istuin rannassa ja kuuntelin lintujen laulua BirdNET-sovelluksen avulla. Sovellus kertoi, että vastarannalla lauloi mustapääkerttu. En nyt ole varma siitä, tunnistiko se oikein. Kukkoa se väitti korpiksi. 
Päivällä lähdimme melomaan. Se ei ole tullut aiemmin mieleenkään, kun töitä on ollut niin paljon. Hellesäällä melonta on mainiota puuhaa, vesillä tuntuu viileältä. Meloimme vain Sinervälle, en uskaltanut ylittää pientä koskea Tevännölle. Kerran kanootti keikahti siinä kumoon, ja selviytyminen "merihädästä" oli koettelemus. Nyt vettä on paljon vähemmän, mutta en silti halunnut mennä siitä. 

Tyydyimme siis kiertämään Sinervää ja katselemaan kalalokkeja, tiiroja ja telkkiä. 
En uskaltanut ottaa kameraa kanoottiin, joten otin kuvat rannassa ennen lähtöä. 

Illansuussa houkuttelin Lassin rantagrillille, "ravintola Sillankorvaan". Lassi paistoi perunaa, porkkanaa, sipulia, valkosipulia, kananmunia ja yrttejä. Yksi makkarakin oli jäänyt juhannukselta, se pääsi perunoiden joukkoon. 


Illan laskeva aurinko on kaunis hellepäivän jälkeen. 

Kommentit

  1. Virpi30.6.22

    Hyvä että maltatte myös nauttia kovan työnteon ohella; hienoja maisemia ja upeita kukkia, nautinnollista ruokaa ja virkistävää melomista. Kesä!

    VastaaPoista
  2. Joka päivä on tehtävä töitä, mutta koko ajan ei jaksa kuitenkaan. Joskus kaipaa jopa vaihtelua, ja sitä tarjoaa vaikka kaupassa käynti täältä syrjäkylältä :) - Kiva kun kirjoitit kommentin - ihanaa kesää myös sinulle!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!