Monipuolinen aamiainen

Terveellisen aamiaisen syömisestä on puhuttu ainakin jo 1960-luvulla. 
Meillä aamupalan valmistelut alkavat illalla, kun Lassi laittaa tuorepuuropohjan hapattumaan. Siihen tulee silloin tattaria, öljyä, etikkaa, hapankaalia (tai hapankurkkua, jos on omaa), chiliä, valkosipulia, ripaus suolaa, paseerattua tomaattia, pellavansiemeniä, hampunsiemeniä ja kesäkurpitsaa.

Aamulla Lassi juo teen ja lähtee sitten jonkin ajan kuluttua kasvimaalle hakemaan loput ainesosat. Tuoreena pilkottavaksi tuli tänä aamuna mangoldia, basilikaa, vuohenputkea ja voikukkaa. Nokkonen jäi kuulemma ottamatta, kun ei tullut saksia mukaan.

Laskin, että tänään aamiaisessa oli 15 ainesosaa. Koostumus tietysti vaihtelee vuodenajasta ja muista tekijöistä riippuen. Välillä mukana on ollut granaattiomenan siemeniä ja villivihannesten osuus on tietysti talvella vähissä. 

Lassilla oli kiireinen aamu, koska hän on lähdössä suolle riistalaskentaan. Onneksi aamiainen pitää nälän poissa pitkälle iltapäivään, eväitä ei tarvita.

Terveellinen ravinto pitää kropan ja mielen kunnossa. Muistia se ei ehkä sittenkään paranna, sillä nytkin Lassi etsii kuumeisesti kompassiaan.

Ja sitten autonavaimia.

Löytyivät. Lassi lähti suolle. 

Kommentit