Mikä lensi ikkunaan?

Nyt saa arvata!
Eilisiltana olin aloittelemassa etäyhteyttä yläkerran koneella, kun yhtäkkiä kuului karmaiseva räjähdys. Ikkuna oli rikki. Mitään muuta ei näkynyt kuin iso aukko keskellä ikkunaa. 

Puolisen tuntia myöhemmin mieheni Lassi kävi ulkona ja näki noin kymmenen metrin päässä talosta kivellä haukan. Hänen luullakseen se oli nuolihaukka, ihan varma ei ole. Lintu katseli hetken ja lensi sitten pois. Maassa ei näkynyt mitään, ei siis kuollutta lintua eikä edes höyheniä.

Tässä on nyt eri vaihtoehtoja. 1) Tuo kivellä yhä istuva lintu oli lentänyt ikkunaan, koonnut itseään puoli tuntia ja lensi sitten vahingoittumattomana tiehensä (ilmoihinsa). Mutta isku ikkunaan oli todella kova, olisiko se selviytynyt siitä vahingoittumattomana? 

2) Haukka oli jahdannut toista lintua, joka oli osunut ikkunaan vauhdilla, mutta onnistunut lentämään pois. Mutta miksi haukka oli jäänyt kivelle istumaan?

3) Joku muu lintu oli osunut ikkunaan, haukka oli tullut perässä ja syönyt sen. Mutta mitään jälkiä ei ollut jäänyt - kyllähän syödystä linnusta jää edes höyheniä jäljelle. 

4) Muu selitys. Mikä?

Saa esittää arveluja myös linnun lajista. Istuukohan nuolihaukka kivellä? Melko pieni se oli. Meillä on kanoja pihassa, kiinnostavatkohan ne sitä? Saisiko se kanan kiinni?

Tässä lopuksi vielä parin viikon takaisia kuvia. Tämä tyyppi löytyi etuportailta. Mitään vammoja ei näkynyt eikä yhtään ikkunaa ollut rikkoutunut tuolloin.

Kommentit