Chilille lisäpotkua karpalosta

Kehitimme pari uudenlaista chilisäilykettä. Ensimmäiseen laitoimme neljää eri chililajiketta pilkottuna. Liemeen tuli etikkaan, sokeria ja merisuolaa. 
Säilyke on vahvaa ja säilyvää, teimme vastaavaa viime vuonna pelkästä Lemon Drop -chilistä. Nyt mukana on myös Apassia, Criolla Sellaa ja Jamieta. 

Toisessa säilykkeessä on samoja chililajikkeita, mutta soseutettuna, eli siitä tuli tulinen kastike. Keksimme lisätä siihen karpaloa, joka antaa paitsi kauniin värin myös lisäpotkua ja hedelmäisen marjaisaa makua. Terveellistäkin se tietysti on, ja samalla karpalo myös hyytelöittää sosetta ja lisää säilyvyyttä, vaikka säilyyhän tuo varmasti muutenkin vuosia. 
Pikkupurkit ovat minusta hurjan suloisia. Etikettien näpräämisessä oli kyllä vaivaa ja ajankulua. Kovin isoihin purkkeihin näitä ei kannattaisi laittaakaan, sen verran tulisia ne ovat.

Kommentit