Itsenäisyyspäivän illallinen

Tänä itsenäisyyspäivänä illallisellamme ei ollut peuraa tai kaurista vaan hirveä. Sen seurana oli perunaa, porkkanaa ja kantarellikastiketta, lisukkeena purjo-tomaattisalaatti, karpalosurvos, kurkku-sipulisäilyke sekä säilötyt punajuuret. Itse tekemämme Tulipuna-hilloke olisi sopinut lisukkeeksi täydellisesti, mutta en enää jaksanut lähteä sitä kellarista hakemaan. 
Jälkiruoaksi Lassi teki mustikkapiirakan. 
Kaikki raaka-aineet olivat omaa tuotantoamme, 
lukuun ottamatta tomaattia, voita ja suolaa sekä piirakan jauhoja. 
Vai mitä hirvestä oikeastaan pitäisi sanoa - ei se meidän tuotantoamme tietenkään ole, mutta lähimetsissä kasvanutta kuitenkin. Minähän en kasvatettua lihaa yleensä syö, mutta riistaa kyllä. 
Itsenäisyyspäivämme sujui perinteisesti. Kävimme lumisessa metsässä kävelyllä, sitten saunassa ja sen jälkeen aloimme valmistella illallista. Radion kuuntelusta tuli kinaa, sillä Lassi ei jaksaisi kuunnella musiikkia radiosta. Toinen erilaisista mieltymyksistämme koskee lukemista ennen nukkumaanmenoa, eli siitä saimme vielä yhden pikku kinan päivän päätteeksi. Onneksi Lassi sentään suostui katselemaan hetken Linnan juhlia seuranani, ja sen jälkeen katsoimme Peter von Baghin hienon Helsinki-elokuvan. 

Kokonaisuutena itsenäisyyspäivämme oli hyvä ja rauhallinen. Kattauksesta keksin yhden luukun joulukalenterikisaani; siitä puuttuu vielä seitsemän luukkua. Tästä tulee numero 18. 

Kommentit

  1. Anonyymi16.12.22

    Tästä puuttuu kysymys!
    Johanna Sademaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marika Tudeer16.12.22

      Juu :) Tämä ei olekaan joulukalenteriluukku vaan tavallinen päivitys. Kuudes luukku on erikseen.

      Poista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!