Sillit uudeksivuodeksi

Uudenvuodenaatoksi sillien teolla alkaa jo olla kiire, mutta vielä ehtii.
Me tosin laitoimme sinappi- ja valkosipulisillin tulemaan jo ennen joulua. 
Käytimme kevytsuolattuja rasvasillejä, joissa oli mätiä. Mädeistä teimme oman valmisteensa. 

Reseptit:
Valkosipulisilli:

Kevytsuolattu rasvasilli (kokonainen) pilkottuna
Runsaasti valkosipulia pilkottuna
0,5 dl omenaviinietikkaa
chiliä kuivattuna, tuoreena tai etikkasäilöttynä
hamppuöljyä tai muuta ruokaöljyä

Rasvasillin voi halutessaan huuhtoa, jotta sillistä tulee vähemmän suolaista. Pilko isohkoihin paloihin - jos kypsymisaikaa on vähän, kannattaa pilkkoa pienemmäksi. Lisää valkosipulit ja chilit ja sekoita omenaviinietikan kanssa purkkiin. Kaada päälle hamppuöljyä niin, että sillit peittyvät ja sekoita vielä. 
Jätä tekeentymään jääkaappiin vähintään 3 vuorokaudeksi. 

Sinappisilli:

Kevytsuolattu rasvasilli (kokonainen) pilkottuna
puoli tuubia sinappia
n. 2 rkl omenaviinietikkaa
chiliä maun mukaan.

Rasvasillin voi halutessaan huuhtoa, jotta sillistä tulee vähemmän suolaista. Pilko isohkoihin paloihin - jos kypsymisaikaa on vähän, kannattaa pilkkoa pienemmäksi. Pilko chilit pieneksi (me käytimme itse tekemäämme karpalo-chilikastiketta). Kuivatusta chilistä tehty jauhe käy hyvin myös. Laita kannelliseen purkkiin. Lisää omenaviinietikka ja sekoita. Jätä tekeentymään jääkaappiin vähintään 3 vuorokaudeksi. 

Sillin mäti:


Kahden kevytsuolatun rasvasillin mädit
1 punasipuli
1-2 valkosipulinkynttä
timjamia
omenaviinietikkaa

Pilko rasvasillien mädit. Pilko valkosipulinkynnet ja punasipuli. Lisää runsaasti kuivattua (tai tuoretta) timjamia. Purkita ja kaada päälle omenaviinietikkaa niin paljon, että mädit ja sipulit peittyvät.
Jätä tekeentymään jääkaappiin vähintään 3 vuorokaudeksi. 

Kommentit