Vuodenvaihteen tärkeät kysymykset

Vuosi 2022 on loppumassa.
Vuoden vaihtuessa on tärkeää läpikäydä vanhaa vuotta ja miettiä tulevaa. 
Mitä olen oppinut menneen vuoden varrella, mitä tahdon viedä uuteen ja mitä jättää kokonaan taakseni?
Vuodenvaihteessa 2020-2021 pohdimme ensimmäistä kertaa näitä asioita selkeästi paperille asetettujen kysymysten avulla. Tuolloin oli korona-aika, ja vietimme vuodenvaihdetta kaksin Lassin kanssa. Vuosi olikin ollut erikoinen, ja siksikin sen pohdinta ja läpikäynti apukysymysten avulla tuntui antoisalta ja merkitykselliseltä. 
Vuoden kuluttua oli hienoa palata vuoden takaisiin pohdintoihin ja ajatuksiin ja katsoa sitäkin, olivatko toiveet toteutuneet. 

Huomenna on jälleen aika läpikäydä mennyttä vuotta. Tein valmiiksi kysymyspaperit seurueellemme. Vanhaa vuotta käsittäviä kysymyksiä on 30, uutta vuotta koskevia 10. Sain printattua ne sopivasti kasipuoliselle A4:lle. Kaikkiin kysymyksiin ei tietenkään tarvitse vastata, jos ne tuntuvat vaikeilta, mutta kannattaa yrittää. Niihin kannattaakin käyttää aikaa; ajattelin että paperit voivat olla käsillä pitkin iltaa ja niitä voi pohdiskella ja täytellä aterioinnin, jutustelun ja muun touhun lomassa. Keskiyön lähestyessä voi sitten jakaa heränneitä ajatuksia muiden kanssa. 

Suosittelen muillekin. Jaoin kysymyssarjat vuosi sitten blogissa. 
Pääset niihin klikkaamalla tätä linkkiä:
Koska päivitys on vuoden takaa, siinä on tietysti väärät vuosiluvut. 
Vaihda siis vuosi käyttäessäsi kysymyksiä! Kysymyksiä saa vapaasti muokkailla ja käyttää muutenkin, niissä ei ole tekijänoikeuksia :) 


Kommentit

  1. Anonyymi30.12.22

    Kiitos. Tämä on hieno idea. Pohdittiin näitä juttuja jo osin joulupöydässä, mutta uutena vuotena aion ottaa tämän yksityiskohtaisemman kysymyspaketin mukaani kun menen ystävien luokse juhlimaani.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!