Alkuvuoden tunnelmia - ja vähän loppuvuodenkin

Vuosi 2023 on alkanut rauhallisesti. 
Eilen oli niin jäistä, etten uskaltanut koirien kanssa kävelylle ollenkaan. 
Askelia tuli vaivaiset 4500, milloinkahan on niin vähän ollut, onko milloinkaan? 
Lassi teki töitä eli entisöi ikkunoita alatalossa aamusta pimeän tuloon. 
Minä luin ja tutkin historiaa taustatiedoksi romaanilleni. Uutta tekstiä ei syntynyt, mutta hioin jo kirjoittamaani. Pitäisiköhän pakottaa itsensä kirjoittamaan joka päivä vähintään sivu? En osaa päättää, olisiko tuollainen pakko hyvä vai huono asia.
Uudenvuodenaatto sujui mukavasti Ollin ja Minnan seurassa. Ruokaa oli paljon ja monenlaista. Olin tehnyt "lukujärjestyksen": kirjannut ylös kaiken, mitä oli tarkoitus tehdä. Tervetuliaismaljojen jälkeen kävimme kävelyllä, sitten otimme glögit termariin ja menimme tervehtimään Rantsu-rantatonttua. Sitten syötiin ja alettiin täyttää mennyttä ja tulevaa vuotta koskevia kysymyslomakkeita. Siinä kuluikin aikaa niin paljon, ettemme ehtineet pelaamaan seurapeliä, kuten oli tarkoitus. 
Kysymyslistassa on tosiaan vähän hiomista. 
Ehkä muokkaan sitä ensi kertaa varten, ehkei kysymyksiä tosiaan kannata olla noin paljon. 
Kysymykset löytyvät muuten täältä blogista, saa käyttää!
Kysymyksiin vastaamisessa kului aikaa, mutta niin kului myös vastausten yhteisessä läpikäynnissä.
Jossain välissä ehdimme kuitenkin pitää perinteisen Vuoden kaunein joulukortti -kisan. 
Siitä kerroin eilisessä päivityksessä.
Kurjinta vuodenvaihteessa oli se, että Tikin piti pelätä tulitteita. Olemme täällä maalla, mutta paukkuja riitti silti iltakuudesta yhteen. Joku oli tullut vuokramökille uudenvuodenviettoon, ja räjäyttelyt kuuluivat ilmeisesti myös 15 kilometrin päästä Karkkilasta. 
Peppi ei paukkeesta piittaa, mutta Tikki pelkää paljon muutakin. Paljon se on peloistaan päässyt, ei se ihan yhtä pelokas ole kuin meille tullessaan. Silloinhan se pelkäsi kaikkea. 
Viime yönä satoi taas vähän lunta. Aamuisin on hauska katsella aamuyön aikana tulleita lumijälkiä. Niitä on niin monenlaisia. Yllä jänis tai todennäköisemmin rusakko.
Tämä jälkijono on jonkin pikkujyrsijän, ehkä metsähiiren.

Kommentit