Jos olisin tajunnut...

Olin aamulla yöpaidassani, kun havahduin siihen, että pihassa oli iso auto. Tajusin nopeasti, että korvakuulokkeitani tuodaan. Piha oli kuitenkin niin liukas, etten lähtenyt luistelemaan mäkeä alas. Kuski kipusi ohjaamosta, avasi rekkansa oven ja lähti tuomaan pahvilaatikkoa. 
Matkaa autolta ovelle on vajaat 50 metriä, alhaalta isolle tielle 150 metriä, lähimpään kaupunkiin 35 kilometriä ja Hollantiin sitten... Hollannista kuulokkeet tulivat, missä lie valmistettu.  

Kuljettaja oli selvästi peloissaan siitä, miten hän pääsee kääntymään ahtaassa pihassa ja nousemaan rinnettä takaisin isolle tielle. Pelottavaa se minustakin oli. Kerroin, että silta on ainut kulkureitti tänne, joten sitä ei saa rikkoa. 

Paketista löytyi pienempi paketti ja sen sisältä pienenpienet korvanappikuulokkeet. Näitä olisi mahtunut pieneen henkilöautoonkin satoja. Nyt niitä ei kuljetettu edes tavallisella pakettiautolla vaan tuollaisella isolla, miksikäs tuollaista kutsutaan? Minä sanoisin sitä rekaksi. 

Kyllä minä ymmärrän, ettei eri lähetyksiä voi kuljettaa eri autoilla. Ehkä tyypillä oli kuljetettavanaan jotain muutakin, ehkä jopa alle 50 kilometrin päähän meiltä. Mutta oikeasti kauhistelen jo tätä pikkupakettiakin: kuulokkeet ja niiden pikkupikkuprintillä painetut käyttöohjeet olisivat mahtuneet vähintään puolta pienempään pakettiin. Seuraava paketti oli niitä noin 20 kertaa isompi ja tuo pikkurekka puolestaan... 
Kuuntelin joulun hujakkeilla Reetta Hännisen kirjoittaman kirjan Tulisydän, siis Maissi Erkon elämäkerran. Se oli todella mielenkiintoinen, ja päätin viimein hankkia kunnon kuulokkeet ja alkaa kuunnella äänikirjoja enemmänkin. Tähän asti olen kuunnellut lähinnä Yle Areenan podcasteja. 

Marketissa sain erinomaista palvelua ja onnistuin valitsemaan, millaiset kuulokkeet tarvitsisin. Ne maksoivat noin neljäkymppiä. Joutessani eli Lassia treeneistä odotellessani ehdin kuitenkin googlata sen verran, että huomasin niiden maksavan netissä lähes puolta vähemmän. Ne tuotaisiin kotiin ilman postikuluja. Tilasin siis ne. 

Mutta jos olisin tiennyt ja tajunnut, olisin ehkä sittenkin ostanut ne sieltä marketista saman tien. Eihän tässä kokonaistaloudellisesti ole mitään järkeä. Auto ei toki ollut se suurin rekka, mutta silti ylimääräistä ajamista tuli ihan turhan päiten. Tokin on vähän ihmeellistä, että se markettihinta on niin paljon isompi - mutta sittenkin. Olisin saanut kuulokkeet saman tien mukaani ja käyttöön. 

No, nyt minulla ne on. Nyt pitäisi osata valita, minkä äänikirjapalvelun asiakkaaksi ryhtyisin. Ehdotuksia? Suosituksia, kiitos! 

Kommentit

 1. Anonyymi12.1.23

  Minulla ollut bookbeat, olen tykännyt, Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi12.1.23

   Miksihän Storytel on linkin mukaan suosituin?

   Poista
  2. Marika Tudeer12.1.23

   Siis lähettämäsi linkin, Tiia. Valitsin nyt sen. En tiedä, onko Bookbeatilla ja sillä jokin ratkaiseva ero. Tuostahan pääsee kyllä eroon milloin hyvänsä, kun vain muistaa irtisanoa.

   Poista
 2. Marika Tudeer12.1.23

  Otin nyt kokeilujakson Storyteliltä. Sinun, Margot on nyt kuunneltavana, toivottavasti osaan linkittää sen kuulokkeisiin...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!