Memodance oli hauskaa!

Minä, ihminen jolla on kaksi vasenta jalkaa ja joka ei muista, minkä liikkeen juuri äsken teki, ilmoittauduin tanssitunnille. Tunnin lähestyessä mietin, olenko tehnyt virheen. Entä jos siellä muistellaan vanhoja tansseja - minähän en ole koskaan oppinut mitään tanssia! 
Olin tosin tanssikurssilla koko viime vuodenkin, mutta sepä tapahtuikin etupäässä etänä, eli kukaan ei nähnyt tanssimistani. Olin myös devising teatteri -kurssilla, joka sekin perustui paljolti liikkeeseen. Mutta sekin oli etänä, joskin siihen kuului myös oman pienen esityksen luominen ja esittäminen toisille ruudun välityksellä. Ne olivatkin erikoista minulle, sillä en siis koskaan ole harrastanut tanssia millään tavalla.

Mutta luotin nimeen: ohjaajana Milla Malmberg. Arvasin, ettei hän vaadi minulta mahdottomia ja että tunnissa olisi varmasti järkeä ja ainakin hauskuutta. 
Ja niin todella oli! Memodancessa on paljonkin järkeä! Se on nimittäin hauska liikuntamuoto, jonka tavoitteena on ylläpitää aivo- ja muistiterveyttä. Siinä ei harjoitella tiettyjä tanssikoreografioita - tai saatetaan ehkä harjoitellakin, mutta juuri kun niitä alkaa oppimaan, tehdäänkin jo jotain aivan muuta. Osa harjoitteista ei ollut oikeastaan tanssia lainkaan vaan erilaisia jänniä juttuja, joissa käytettiin  huomio- ja päättelykykyä ja muun muassa tasapainoa. 

Monipuolista se ainakin on. Voin kyllä kuvitella, että se on hyvinkin erilaista ohjaajasta riippuen. 
Millan kanssa tunti kului hetkessä ja hauskaa oli. Tuli mieleen, että lapsillekin tällaiset tunnit olisivat todella hyödyllisiä ja hauskoja. 
Memodance ei siis vaadi aiempaa tanssi- tai edes muutakaan liikuntataustaa, ja se sopii ihan kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille. 
Se ei ollut fyysisesti kovinkaan raskasta - ainakaan koko aikaa. Silti tunnin jälkeen teki mieli heittäytyä selälleen - harjoittelu oli ollut intensiivistä ja keskittymistä vaativaa. 

Onneksi olin ilmoittautunut myös memodance-tuntia seuraavaan venyttely- ja rentoutustuntiin. 
Senkin veti Milla. 

Milla lähetti jälkikäteen kuvan, jossa minäkin olen muiden mukana: 

Tunnit olivat osa Etelä-Hämeen Tanssiopiston 'Hyvinvointia ja iloa tanssista' -viikonloppua. 

Tässä vielä tietoa Memodancesta - kopioitu nettisivuilta: 

 "Nykymaailman ärsyketulvassa monen työikäisen aivot ovat jatkuvasti ylikierroksilla ja ikääntyessämme huomiokykymme ja päättelykykytaitomme voivat heikentyä. Ilman riittävää palautumista myös riski muistisairauksiin voi kasvaa.

Aivoterveydestä huolehtiminen on elinikäinen prosessi, jota tukevat terveelliset elämäntavat, aivojen aktivointi, liikunta, ravinto ja riittävät lepo.

Hyvä aivoterveys vaikuttaa toimintakykyyn, loogiseen päättelykykyyn, ajatteluun, muistiin, uneen, jaksamiseen ja näiden kautta ihmisen kokonaisvaltaiseen terveydentilaan. Tutkimusten mukaan tanssi on yksi parhaita tiedonkäsittelytaitoja edistävistä ja muistisairauksien puhkeamista hidastavista liikunta- ja taidemuodoista. Tanssiminen aktivoi aivoja monin tavoin muun muassa kehittämällä tarkkaavaisuutta, muistia sekä kehon koordinaatiota. 

Suomessa kehitetty Memodance® on varta vasten kehitetty edistämään aivoterveyttä ja monipuolista toimintakykyä. Varsinaisten aivo- ja muistiterveyttä aktivoivien Memodance®-harjoitteiden lisäksi tärkeää on myös Memodance®-tuntien turvallinen ja kannustava ilmapiiri sekä mieluisa musiikki.  Säännöllinen harjoittelu lisää myös kehotietoisuutta ja auttaa löytämään tapoja stressin hallintaan. Memodance®-harjoitteet pohjautuvat neuro- ja musiikkilääketieteen tutkimustuloksiin, fysioterapeuttiseen ja taidelähtöiseen lähestymistapaan — sekä tanssimisen iloon!"

Kommentit

 1. Minna K13.2.23

  Kuulosti mainiolta ja järkevältä liikuntamuodolta, josta on hyötyä koko keholle aivoja myöten. Hienoa, että uskallauduit mukaan tanssi-sanasta huolimatta. Arvostan muutenkin suuresti monipuolisuuttasi, virkeyttäsi ja valveutuneisuuttasi ja kykyä muuttaa kokemasi sujuvaksi tekstiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marika Tudeer13.2.23

   Voi, kiitos, Minna!

   Poista
 2. Tuopa olis mainiota kaikille. Lapsille, vanhuksille, istujille. Tykkäsin tehdä aivojumppaa erityisoppilaiden kanssa, tavoitteet ovat samat, mutta ehkä tuo tempaisi enemmän mukaansa. Haluaisin koettaa! Kiitos jutusta!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!