Loppi - hissipuhetta ja seuranhakuilmoitusta

Kaiken kiireeni keskellä lupauduin Lopen brändityöhön liittyvään Teams-palaveriin. En lupautuessani oikein edes tiennyt, mistä oli kyse, mutta loppujen lopuksi se oli ihan hauskaa. Edustin siis palaverissa useita eri yhdistyksiä, joissa toimin. 

Ensin piti valita Lopelle kaksi "persoonallisuustyyppiä" 12 vaihtoehdosta. Määrittelin, että Loppi on

1) Viaton: tätä persoonallisuustyyppiä kuvaa yksinkertaisuus, mutkattomuus, puhtaus ja perinteet

2) Kansalainen: tätä määrittävät tavallisuus, joukkoon kuuluminen

Vähiten mielestäni Loppi olisi Hallitsija, jolle tärkeää on valta ja kontrolli. 

Seuraavaksi meidän piti pitää 30 sekunnin "hissipuhe" Lopesta. Tarkoitus oli siis lyhyessä ajassa vakuuttaa kuulija siitä, miksi Loppi on niin hyvä. Kirjoitin sen paperille, kas tässä:

"Loppi on sellainen luonnonläheinen kunta sopivalla paikalla, kätevästi Karkkilan, Forssan ja Riihimäen välissä. Meiltä on lyhyt matka kaupunkiin, jos siellä joskus tarvitsee käydä. Mutta ei yleensä tarvitse, koska meillä on kaikkea: monipuolista kulttuuria, hyvä kirjasto ja kansalaisopisto. Lopella on erilaisia pienyrityksiä, on maatilapuoteja ja kyläravintolakin.

Täällä on pieni keskustaajama ja monta vielä pienempää kylää, joilla kaikilla kuitenkin tapahtuu monenlaista. Toimintaa järjestävät sekä kyläyhdistykset, yritykset että erilaiset järjestöt ja seurat. On paljon mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen ja urheiluun, meillä on useita luonnonsuojelualueitakin.

Lopella pysyy hyvin terveenä, ja jos sittenkin sairastuu, apua saa."



Sitten piti mainita kolme kriittisintä menestystekijää Lopelle. Ymmärsin tehtävän kysymykseksi siitä, mistä asioista koostuisi Lopen pärjääminen eli mistä ei saisi tinkiä. Nämä mainitsin: 

1) Luonnon oikea, aito arvostaminen ja säilyttäminen: ei pelkkää puhetta vaan todellisia tekoja ja tekemättä jättämisiä

2) Ennakkoluulottomuus ja avoimuus muun muassa uusia muuttajia kohtaan. Maahanmuuttajat ja muut uudet tulijat on osattava ottaa oikealla tavalla vastaan ja heitä auttaa alkuun

3) Kulttuuri on ymmärrettävä laajasti ja sitä on osattava arvostaa. Kulttuurin pitää käsittää sekä perinteen vaalimisen että uudet kulttuurimuodot, sellaisetkin, joita tällä ei ehkä ennen ole nähty. (Näin täällä siis on ollutkin, tämä ei ole uusi asia, mutta saman tyylin on syytä jatkua ja kehittyä!)


Kolmas tehtävä oli hauska. Piti laatia treffi-ilmoitus Lopelle. Tällainen siitä tuli: 

"Hei! Täällä sinua odottaa aktiivinen, silti turvallinen kumppani, joka kaipaa seuraa monenlaiseen menoon. Olen terve, hyvännäköinen ja monipuolinen. Olen kiinnostunut niin luonnosta kuin urheilustakin. Käyn ahkerasti kirjastossa ja opistossa oppimassa uutta. Talouteni on kunnossa. Arvostan perinteitä, mutta olen avoin myös uusille asioille."

***


Yhtään en tiedä, mitä tällä kaikella tehdään ja mitä hyötyä tästä kaikesta brändityöstä on. Mutta tulipahan oltua mukana!

Sen verran kiire nyt on, etten ehdi edes hakea kännykkääni etsiäkseni tähän jotain kuvaa. Otin siis tuollaisen, joka sattui koneesta löytymään. Ai miksi on niin kamala kiire? No, kirjan takia tietysti. Se lähtee viikonloppuna taittoon! Nyt pelkään, että loppukiireelläni pilaan sen. Voikaa hyvin! 

Kommentit

  1. Marika Tudeer28.3.23

    Noita saa mun puolesta rauhassa kommentoida, mutta muistakaa kuitenkin, että tein kunkin osatehtävän noin 3 minuutissa. Eli ihan kaikkea en ehkä ole muistanut...

    VastaaPoista
  2. Anonyymi29.3.23

    Hauskaa pohdintaa. Mun mielestä myös Hämäläiselle hitaudelle pitäisi antaa sille kuuluva arvo Lopen brandissä

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!