Villivihannekset täydentävät taas aamuateriaa

Lassin aamuateria on monelle tuttu. Moni on saanut sitä maistaa ja moni alkanut valmistaa itsekin - joko aamupuuroksi tai salaatiksi. Itse saan sitä aina päivän salaattiannokseksi. 

Lassin aamu alkaa siis kiertelyllä puutarhassa hakemassa syötävää. Sisällä odottaa edellisiltana hapattumaan laitettu perusta, jossa on tattaria, tomaattimurskaa, hapankurkkua, kurkkusalaattia, kaalia ja valkosipulia. Kaali ei kuulemma enää olisi tarpeen, kun villivihanneksia on, kaali lähinnä korvaa tuoreravinnon talvisaikaan. 

Puutarhasta ja metsänreunasta siis löytyy mitä löytyy. Tänään tuomisina oli maitohorsmaa, nokkosta, voikukannuppuja ja vuohenputkea sekä ruohosipulia. Olisi voinut olla myös vaikkapa poimulehteä, voikukanlehtiä ja litulaukkaa. 

Nämä kaikki tuoreet Lassi pilkkoo sellaisinaan tattariliemeen. Liemessä on hapankurkun ja kurkkusalaatin liemi, mutta pelkästään niiden kanssa puurosta tulisi liian suolaista. Nyt joukossa on mukana myös mahlaa, jota on saatu valuttaa jo vajaan kuukauden verran. Kausi jatkunee vielä ainakin joitain päiviä, toivotaan. Ainakin tänään tuli vielä ihan hyvin. 

Nokkosetkin siis syödään meillä raakana. Ryöppäys ei tulisi mieleenkään tähän ateriaan, mutta ei kyllä mihinkään muuhunkaan. Nokkoset on tietysti myös poimittu puhtailta alueilta, ei mistään kanalasta tai kompostista. 
Tässä se perusta, johon villivihannekset sitten lisätään. 

Ja tällainen on valmis aamiaispuuro. Eli minun päiväsalaattini. Hyvää on!
Lassin annos on suuri ja hän syö sitä pitkään. 

Minulla on ensi maanantaina villivihanneskurssi täällä meillä, järjestäjänä Lopen opisto. 
Mukaan mahtuu vielä, jos kiinnostaa eikä matka tänne Lopen Pilpalaan ole liian suuri. 
Ilmoittaudu opistoon. 

Kommentit

  1. Marika Tudeer, Pilkkeitä Pilpalasta -blogi13.5.23

    Unohtui yksi ainesosa: luomurypsiöljyä puurossa on myös.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!