Kukat - oikea vastaus juhannuskalenterin luukkuun 5

 Juhannuskalenterin luukussa 5 oli kukkakimppu ja kysyin, mitkä 8 kasvia kimpussa oli. 

Pisteen saadakseen piti tietää kaikki kasvit, mutta ihan lajilleen niitä ei tarvinnut tunnistaa. Niinpä hyväksyin esimerkiksi suolaheinän, kun kyseessä oli ahosuolaheinä. 

Aloin jo epäillä omia kasvitaitojani, kun kukaan ei aluksi tunnistanut koiranheinää. Mutta sitten tuli Ahopellon veikkailijabotanisti, joka pohdiskeli lajeja oikein taitavasti ja tunnisti koiranheinän ihan oitis. 

Entä sitten ne muut?

No, apila oli tosiaan puna-apila, ei metsäapila, jota kukaan ei tarjonnutkaan. Leinikki ei ollut niittyleinikki vaan rönsyleinikki, mutta hyväksyin leinikin ylipäänsä, kuvasta tarkempi erottaminen oli vaikeaa. Kello oli helpompi, se oli tosiaan harakankello. Ohdake oli huopaohdake. Virna olisi voinut olla aitovirnakin, mutta se oli tuttu ja tavallinen hiirenvirna. Putki oli vuohenputki, kuten moni tiesikin, mutta hyväksyin myös koiranputken. 

Siinä siis kaikki kahdeksan. Täysin oikea vastaus tuli Ahopellon veikkailijabotanistilta, muilla oli vähintään yksi kokonaan väärä veikkaus. Kaikki muut vastaajat saivat kuitenkin plussan.  

Tämä ei ole se kimppu, josta kysyttiin. Tässähän on vain päivänkakkaraa, puna-apilaa ja mataraa. 


Kommentit