31.7.23

Suolaista ja makeaa - loppilaisia makuja 1.8.


Meillä Solstrandissa vietetään huomenna teemapäivää, johon kaikki ovat tervetulleita. Kyseessä on tapahtuma nimeltä 'Suolaista ja makeaa - loppilaisia makuja'. Päivän on ideoinut Timo Heinonen LOPPI-ryhmässä ja siihen osallistuu 8 ruoka-alan yritystä täällä Lopella. Alun perin osanottajia oli 9, mutta yksi jäi nyt viime hetkellä pois. 
Ideana on, että ihmiset kiertävät eri paikkoja ja saavat ostaa pieniä maistiaispaloja kunkin ravintolan tai muun yrityksen ruokatarjonnasta. Meillä tarjolla on tietysti omia kastikkeita, hilloja ja säilykkeitä oman tilan tuoretuotteiden kera. Liitän tähän päivitykseen listan tuotteista, kunhan saan sen kirjoitettua. 
Näistä kuitenkin on kyse. 
Näistä tehdään pieniä coctailpalojen tyylisiä maistiaisia, joita kukin voi valita lautaselleen. 
Tähän tyyliin: 
Juomana on tarjolla ruusu-kuplavettä tai itse tehtyä simaa. 

Tai itse asiassa tuossa yllä säilykekuvassa on vain ne tuotteet, joita tällä hetkellä on myynnissä. 
Noiden lisäksi on maisteltavana Tulipuna-hilloketta ja chili-karpalohilloa. 
Niitä tulee myyntiin vasta myöhemmin, kunhan uusi chilisato kunnolla valmistuu.
Alla kartta päivän kohteista. Me olemme kohde C. 
Lisäidea päivässä on, että voi kerätä kuittauksia paperiin käymistään paikoista, ja jos on saanut kolme kuittausta, voi osallistua kilpailuun. Palkintoina on lahjakortteja kyseisiin paikkoihin. 

Luontevaa on suunnitella saman suunnan kohteista vähintään kolmen kiertoajelun (vaikkapa polkupyörällä, jos suinkin sää sallii!) Meillä Etelä-Lopella tarjolla on A. Mikkolan Suoramyynti, B. Pelto-Seppälän Mulli & Mallas ja sitten me. Tai sitten voi yhdistää meidät D. Marskin Majaan ja E. Räyskälän Perunakuoppaan. Nykyiset F, G ja H muodostaisivat luontevasti yhden ryppään. Mutta ihan miten vain itse kukin tahtoo! (Alkuperäinen kohde F on se, joka jäi pois viime tingassa.) 
Kurkkua kasvaa meillä hyvin, mutta Lassi ei ole innokas niitä myymään. 
Niitä tarvitaan itselle talven varalle hapatettuina niin paljon. 
Tomaatteja riittää myytäväksikin, sekä punaisia että keltaisia. 
Perunaakin on, vaikkemme sitä varsinaisesti myyntiin viljelekään.
Veranta on täynnänsä eri kuivatusvaiheissa olevaa valkosipulia. 
Huomiseksi veranta siivotaan, sen lupaan. Siinä voi sitten käydä maistelemassa suolaista ja makeaa. 
Tapahtuma alkaa siis kello 13 ja jatkuu iltaseitsemään. Voit hyvin ilmoittaa tulostasi etukäteenkin, puh. 044 5522555. On aina vähän hankalaa, kun ei yhtään tiedä, paljonko väkeä on tulossa ja mihin aikaan. Niin ja tällä kertaa voi auton ajaa tänne ylöskin, jos vaikka sattuu satamaan. Ravintolapäivinä parkkeeraus onnistuu vain alapihalla, mutta nyt voi ajaa myös talon ympäri. 

Ja osoitehan on Sinervänpolku 15, Pilpala, Loppi. Tervetuloa! 

Ah, lupasin lisätä tarjottaviemme sisällöt tänne. 
Meillä on siis kuusi erilaista pikkusuupalaa, joista kaksi on makeita, neljä suolaisia:

Laukka-skeippisäilyke

tyrni

tomaatti

 

Ruususuu-marmeladi

mustikka

savikankukka

 

Tulipuna-hilloke

hapankurkku

portulakka

 

Hot Chili -hilloke

karpalo

basilika

 

mustikkahillo

lakka

minttu

 

Tulipuna -hilloke

Nuppu-voikukka

sitruunabasilika

 

Välipalana kesäkurpitsatikut ja tuoreet pikkukurkut

Juomana ruusuvesi: ruususiirappi + kivennäisvesi

Eri maksusta: kotitekoinen sima 2e/pullo

Maistiaislajitelman hinta ruusujuoman kera on 5 euroa. 


Mitä nuo hillokkeet ja marmeladit sitten sisältävät? Tässä lista niistä:

Hillot, hillokkeet ja marmeladit:

Hot Chili

karpalo-chilikastike:

chili (eri lajikkeet), karpalo, sokeri, etikka, merisuola

 

Näre- kuusenkerkkä-marmeladi:

kuusenkerkät, sokeri, agar-agar, sitruunahappo.

 

Petäjäinen-männynkerkkä-marmeladi:

männynkerkät, sokeri, agar-agar, sitruunahappo

 

Laukka-skeippichutney:

valkosipulinskeipit, raparperi, sokeri, chili, inkivääri, etikka, merisuola

 

Ruusu-ruususiirappi:

ruusun terälehdet, sokeri, sitruunamehu

 

Ruusuinen 

villiruusu-raparperihillo:

ruusun terälehdet, raparperi, sokeri, sitruunamehu

Ruususuu

villiruusu-raparperi-marmeladi:

raparperi, sokeri, ruusun terälehdet, agar-agar, sitruunamehu

Tulipuna-hilloke:

omena, chili, etikka, sokeri, fariinisokeri, mustikka, purjo, inkivääri, merisuola

 Nuppu

voikukkasäilyke:

voikukannuput, etikka, merisuola


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!