Tiistaina 1.8.2023 on historian ensimmäinen Loppilaisia makuja - suolaista ja makeaa -päivä Lopella. Meidän Valkosipulitila Solstrandimme on yksi kahdeksasta mukana olevasta kohteesta.
Ei pidä pelätä, että meidän ruuissamme olisi vain valkosipulia, vaikka tilan nimi onkin Valkosipulitila Solstrand. Muutakin on tarjolla.
Tein tänään päivityksen teemapäivästä, mutta siinä ei lukenut, mitä on tarjolla. Niinpä tein nyt pikaisesti tämän täydentävän päivityksen. Tässä luettelen eri tarjottavien sisällöt ja lisukkeet, ja vielä lopuksi sen, mitä nuo meidän säilykkeemme sisältävät.
Suolaisia ja makeita maistiaisia on kuudenlaisia. Ne ovat oman tilamme tuotteita, jotka on koottu pienten, erilaisten leipäpalojen päälle. Kukin voi valita itse, tahtooko maistaa kaikkia vai syödä kenties useamman samanlaisen ja jättää vaikkapa tuliset väliin.
Listassa on lihavoituna makupalan päätuote eli jokin meidän tilamme säilykkeistä ja sitten ne, mitä on sen päällä. Nekin ovat kaikki omalta tilalta eli Solstrandista. Kaupasta on vain leipä.
Laukka-skeippisäilyke
tyrni
tomaatti
Ruususuu-marmeladi
mustikka
savikankukka
Tulipuna-hilloke
hapankurkku
portulakka
Hot Chili -hilloke
karpalo
basilika
mustikkahillo
lakka
minttu
Tulipuna -hilloke
Nuppu-voikukka
sitruunabasilika
Välipalana kesäkurpitsatikut ja tuoreet pikkukurkut
Juomana ruusuvesi: ruususiirappi + kivennäisvesi
Eri maksusta: kotitekoinen sima 2e/pullo
Maistiaislajitelman hinta ruusujuoman kera on 5 euroa.
Mitä nuo hillokkeet ja marmeladit sitten sisältävät? Tässä lista niistä:
Hillot, hillokkeet ja marmeladit:
Hot Chili
karpalo-chilikastike:
chili (eri lajikkeet), karpalo, sokeri, etikka, merisuola
Näre- kuusenkerkkä-marmeladi:
kuusenkerkät, sokeri, agar-agar, sitruunahappo.
Petäjäinen-männynkerkkä-marmeladi:
männynkerkät, sokeri, agar-agar, sitruunahappo
Laukka-skeippichutney:
valkosipulinskeipit, raparperi, sokeri, chili, inkivääri, etikka, merisuola
Ruusu-ruususiirappi:
ruusun terälehdet, sokeri, sitruunamehu
Ruusuinen
villiruusu-raparperihillo:
ruusun terälehdet, raparperi, sokeri, sitruunamehu
Ruususuu
villiruusu-raparperi-marmeladi:
raparperi, sokeri, ruusun terälehdet, agar-agar, sitruunamehu
Tulipuna-hilloke:
omena, chili, etikka, sokeri, fariinisokeri, mustikka, purjo, inkivääri, merisuola
Nuppu
voikukkasäilyke:
voikukannuput, etikka, merisuola
Kommentit
Lähetä kommentti
Ilahdun kommenteista!