Kesätorin kuvia

Meidän kylälle saatiin tänä kesänä tori!
Tänne muutettuani oli Pilpalan koululla useiden vuosien ajan kesätori, jonka perään on kyselty paljon.
Viime keväänä tuo koulu lakkautettiin, ja loppujen lopuksi Lopen kunta päätti antaa rakennuksen Pilpalan, Hunsalan ja Tevännön kyläyhdistyksen - siis Pilpalan kylät ry:n - käyttöön nimellisellä vuokralla. Saman tien koululle polkaistiin käyntiin kesätori. 
Peruna on kuulunut kesätorin valikoimiin itseoikeutetusti. 
Tässä sitä myy kyläyhdistyksen hallituksen jäsen Santeri Muhonen.
Torille sai kuka tahansa tulla myymään mitä tahansa. 
Satu ja Lloyd Bethell kävivät joitain kertoja myymässä kirppistavaraa.
Esta Kukk myi itse tekemiään tauluja.
Torille kuuluu myös kahvio, tottakai. Kahvion pöydät ovat useimmiten olleet täysiä. 
Kahvitellessa on mukava tavata vanhoja ja uusia tuttuja ja vaihtaa kuulumisia.

Anu Kosonen on ollut tärkeä puuhanainen koko koulurakennusasiassa ja myös tässä kesätorissa. Hän on useimmiten ollut se, joka on hakenut perunat ja keittänyt kahvin ja tehnyt lähes kaiken muunkin. Kuvassa myös Anun mies Niko ja nuorimmat lapset Pippa ja Lina. 
Hekin ovat olleet lähes joka kerta torilla mukana. 
Minä olin yhden kerran Provinssissa, muuten olin paikalla joka kerran valkosipulien, kirjojen, tuoretuotteiden ja säilykkeiden kanssa. 
Eliisa Lintukorpi ei ole meidän kylältä, mutta ehti meillekin toiminnantäyteisellä kesäviikollaan. Se sattui olemaan se kerta, jolloin ensimmäistä kertaa pidimmekin toria sisällä emmekä pihamaalla. 
Olli Vaaranen on myös ollut ahkerasti torilla. Hän on myynyt yhtä ja toista vanhaa tavaraa kyläyhdistyksen hyväksi ja tehnyt kaikenlaista muutakin hyödyllistä.
Raimo Salmela ja Sari Rajala ovat olleet torin vakioasiakkaita. Välillä Sari on ollut tiskin toisellakin puolella. Hänen apunsa on ollut suurta, erityisesti silloin kun Anu oli poissa. 
Pauli Arolalta ilmestyi juuri uusi kirja. 
Hän on vapaa-ajankyläläinen vaimonsa Pirkon kanssa, ja he ovat käyneet torilla usein. 
Näky, josta Anu haaveili: kylän ukot jutustelemassa uudella kylätalolla.

Tämän kesän viimeinen kylätoripäivä oli eilen. Ensi viikolla on jo syyskuu, joten kesätoria ei enää pidetä. Jonkinlainen kahvio- ja kenties markkinapäivä pidetään kuitenkin varmasti vielä ennen joulua, ja kenties joulutupa vielä erikseen. Ja koulullahan tapahtuu monenlaista muutakin. 
Avajaiset ovat 1.10. ja silloin julkistetaan myös tämän toisen kylätalon uusi nimi. Pelkästä koulusta emme tahdo puhua vaan katsoa tulevaisuuteen ja kertoa jo nimellä, että entinen koulu on nyt paljon muuta kuin vanha koulu. 

Kommentit

  1. Sari Rajala31.8.23

    Oli hienoa, että kyläyhdistys alkoi taas pitämään kesäistä toria koululla. Kiitokset siitä. Olen jäänyt kaipaamaan niitä hetkiä, kun sai rauhassa istua juttelemassa erilaisten ihmisten kanssa. Olisiko mahdollista jatkaa pelkkää perjantaista kahvi/teehetkeä esim. klo 16 - 17.30? Jokainen toisi pullat mukanaan ja kahvista/teestä olisi vapaaehtoinen maksu. Räyskälässä viikottainen kerhopäivä toimii oikein hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marika Tudeer, Pilkkeitä Pilpalasta31.8.23

      Oikein hyvä idea. Ehdotan hallituksen väelle!

      Poista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!