Meillä syödään melko usein tomaattikastikkeita.
Yleensä ne ovat väriltään punaisia ja maultaan ennemmin suolaisia kuin makeita. Tänään oli toisin.
Kun oletusarvo on punainen, keltaiset tomaatit ovat aika jänniä. Punaiset tomaattimme ovat Super Sweet -lajiketta, joten niiden olettaakin olevan makeita. Mutta melko makeita ovat nuo keltaisetkin.
Yksi asiakkaamme ei voi syödä punaisia tomaatteja ollenkaan, vaikka pitää niistä. Näitä keltaisia hän onnekseen voi. Harmi kyllä hän asuu sen verran kaukana, ettemme voi päivittäin niitä hänelle toimittaa. Nämä keltaiset eivät nimittäin säily yhtä hyvin kuin punaiset. Ne menevät nopeasti pehmeiksi, ja varsinkin siivutus voileivälle ei enää useamman päivän jälkeen oikein onnistu.
Tänään sitten pilkoin niitä kattilaan. Siitä yläkuva. Keitin niitä melko pitkään ja Lassi teki spaghetinkastikkeen. Hyvää se oli, mutta erikoisen makuista, kun on tottunut noihin kaupan purkkitomaatteihin kastikkeissa.
Voi olla, että keltaiset tulee poimittuakin vähän ylikypsinä.
Niiden kypsyyttä ei nimittäin ole yhtä helppo havaita kuin punaisten.
Ehkä ne pitäisi poimia tuollaisina vaaleankeltaisina.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ilahdun kommenteista!