Torimummosta bändäriksi ja takaisin

Perjantaina oli tavalliseen tapaan kylän kesätori. Siihen valmistautumiseen kului taas lähes koko perjantaipäivä, mutta kylätorilla on mukavaa. Tällä kertaa lähes samoilla valmistautumisilla selviytyi myös lauantaiseen Vihtijärven kyläyhdistyksen markkinapäivään, tosin tomaatit piti äkkiä käydä poimimassa aamulla ennen Vihtijärvelle lähtöä. 

Mutta Pilpalan kylätorin jälkeen perjantai-iltana auto kuitenkin tyhjennettiin tavaroista, sillä lähdimme Riihimäen ja Hausjärven rajalla järjestettyihin pieniin privaattifestareihin. 
Joni Okkonen lauloi juuri kun saavuimme. 
Emme viipyneet kauaa, sillä lauantaista oli tulossa pitkä päivä.

Aamulla siis nopea tavaroiden keruu, auton täyttö ja nokka kohti Vihtijärveä.
Lassi ei pidä mistään myymisestä, eikä mielellään lähde mukaankaan. Minusta ihmisten tapaaminen myyjäistapahtumissa on hauskaa. Sain nyt houkuteltua Lassin mukaan ja piipahtamaan jopa myyntipöydän takana kuvanoton ajaksi. 

Vihtijärveläisten syysmyyjäiset olivat hauska pieni tapahtuma. 
Kojut olivat kivat ja ihmiset osasivat arvostaa ja ostaa valkosipulia. Yhtään kirjaa sen sijaan ei mennyt kaupaksi, vaikka yksi kertoi lukeneensa Lähteen rannalla elämän ja kehui sitä. 

Maistatin ruusumarmeladia, se on saanut hauskoja kommentteja. Vihtijärvellä muutama jopa tunnisti mausta ruusun, aiemmin kukaan ei ole sitä keksinyt. Kommentit ovat vaihdelleet laidasta laitaan: joku sanoo että se maistuu parfyymille, joku että saippualle, jonkun mielestä se ei maistu miltään, jonkun mielestä raikkaalle, toiset ihastuvat heti niin että tahtovat ostaa sitä. 

Ruusuvedestä on myös tykätty, mutta sen maistattaminen markkinoilla olisi liian hankalaa. Selittämällä ihmisten on vaikea ymmärtää, että pienestä purkista ruususiirappia tulee iso määrä juomaa. Mutta en kanna huolta siitä, etteivätkö siirapit tekisi kauppaansa kuitenkin. Enää ei ruusu ole niin aromaattista, joten enempää en sitä tänä vuonna tee. Ensi vuonna voisi kokeilla jopa jotain tuoksuöljyä - tai saippuaa. Tähän asti olen siis tehnyt vain syötäviä ruusutuotteita. 
Jouduimme lähtemään markkinoilta kesken pois, sillä kolmelta Lassilla oli keikka Warren Woima -yhtyeen kanssa Riksu Raikaa -festareilla. Osa festariväestä oli vielä nukkumassa - RiksuRaikaa kestää perjantaista sunnuntaihin - mutta oli kuulijoita sentään jonkin verran jalkeillakin.


Riihimäeltä lähdimme Hyvinkäälle Rantakulmarockiin. 
Sekin on yksityinen festari, mutta huomattavasti suurempi kuin Riksu Raikaa. 
Olipa mukava tunnelma sielläkin, monenikäisiä ihmisiä, yhtaikaa riehakasta ja rauhallista. 
Rantakulmarockissa Lassi soitti I.N.K.-bändin kanssa.
Keikka oli Lassin ensimmäinen tässä kokoonpanossa. 
Hän oli tyytyväinen keikkaan, kuten on tyytyväinen koko yhtyeeseenkin. 
Mukavia tyyppejä ja he soittavat Lassin arvostamaa, itse tehtyä musiikkia. 
Tässä soittaa I.N.K. 
Esiintyjiä oli kahdesta puolilleöin, bändi vaihtui aina tasatunnein. 
"Savukone", suomalainen versio. 

Lassi viihtyi festareilla hyvin, mutta lähdimme kuitenkin kotiin ennen pimeän tuloa. Silloin festareilla oli vauhdikas meno ja paljon ihmisiä. Tämä viimeinen kuva on siis oikeasti otettu tullessa, jolloin väkeä ei vielä ollut paljon. Pois lähtiessä meno oli jo aika rajua, mutta ei mitenkään häiritsevää. 

Kotimatkaa piristi upea auringonlasku. 
Yritin jopa kuvata sitä Kytäjärven kohdalla, mutta en onnistunut. 

Päivämme mahdollisti mökkinaapuri Tuula, joka kävi ulkoiluttamassa koirat välillä. 
Hienoa, että on tuollainen naapuri! 
Mehän harvoin käymme missään, ja yksi syy siihen on tietysti koirat. 

Tämä oli kiva viikonloppu. 
Ehdimme käydä aika monessa paikassa, ja todennäköisesti kaikkiin menemme uudestaan.
Ensi perjantaina on vielä kesän viimeinen Pilpalan kesätori, Vihtijärvellekin varmasti menen toistekin, RiksuRaikaaseen ilman muuta ja Rantakulmarockiinkin Lassi haluaa myös tulevina vuosina, uskon. 

Mutta tänään lähdemme sienimetsään!




Kommentit