Valkeavesi soi Syrjässä

Valkeavesi soi on hieno klassisen musiikin konsertti, joka on järjestetty Lopella nyt jo viidesti. Konsertissa yhdistyy luonto, vesi ja musiikki, ja tällä kertaa vielä historiakin.
Konsertti on tähän asti järjestetty Länsi-Lopella Jalo-lautalla, mutta nyt se siirtyi Järventaustan Syrjään, Loppijärven rantaan. Syrjässä on kaksi kunnan omistamaa taloa, joista uuden terassilla soittajat soittivat, yleisölle oli rakennettu katettu katsomo. Vanhassa Syrjässä puolestaan järjestettiin kahvitus ja pieni esittely tuosta vanhasta talonpoikaistalosta, jota Syrjä-seura talkoovoimin ylläpitää. Syrjä-seuran puheenjohtaja Erja Noroviita kertoi talon historiasta ja luki otteita teksteistä, joita siellä kesiään viettäneet Aino Kallas ja Aune Krohn ovat viime vuosisadalla kirjoittaneet. 
Konsertti oli tällä kertaa pääosin vaskisoittimille omistettu. 
Soittamassa oli Helsingin kaupunginorkesterin vaskikvintetti. 
Jiri Parviainen kontrabassoineen osallistui soitantaan konsertin alussa ja lopussa. 
Yleisö oli tyytyväinen. Konsertti kesti puolitoista tuntia ja oli monipuolinen ja tasokas. 
Meidän paikkamme sattui olemaan muurahaispesän vieressä, ja muurahaiset hieman häiritsivät keskittymistä. Mutta ei se paljon haitannut, sellainen kuuluu luontoon kuten sadekin, joka pakotti meitä hieman siirtymään. Sade ei kuitenkaan kestänyt kauaa. 
Konsertin päättyessä oli upea auringonlasku. 

Kommentit