Sadonkorjuuta ja säilöntää

Vieläkään en ole päässyt kirjoittamisen alkuun, sillä sadonkorjuuta riittää päivästä toiseen. 

Olemme nostaneet juurekset ja poimineet omenat. Eilen kävimme vielä kerran sienimetsässä, ja ilta tietysti kului sienten käsittelyssä. 
Oli ihanaa olla sienimetsässä. Muutama kantarelli ja mustatorvisienikin löytyi. 

Kuivuri täyttyi ääriään myöten, ja siksikin säilöimme osan pikkelöimällä. 
Pikkelöidyt sienet ovat myös herkullisia, olemme niiden teosta aika innostuneita. 
Tähän asti olemme pikkelöineet kantarelleja ja tatteja, nyt siis myös suppilovahveroita. Siis suhveroita. 
Supi, Suhvero vai Supsu? 
Joka tapauksessa etikkasäilötyistä suppilovahveroista on kyse.
Joukossa on sekä puna-, valko- että keltasipulia. 
Punajuuret, porkkanat ja palsternakat nostin toissapäivänä. Pienimmät niistä käsittelin heti ja laitoin kuivuriin, jotta ne varmasti säilyvät. Tuossa kuvan purkissa on useampi kilo, purkki vain on niin pieni, että määrä näyttää kovin vähältä. Tuosta puuttuvat vielä porkkanat. Päädyin laittamaan ne kaikki samaan, isoon purkkiin, tuskin niitä koskaan tarvitsee käyttää erikseen. Tarkoitus on käyttää niitä keittoihin ja patoihin, ehkä uuniruokiinkin. 
Omenista emme kaikkia edes poimineet. Näistä on tarkoitus tehdä omppusosetta, vielä ei ole ehditty.
Punajuurten koko vaihtelee kovasti. 

Samoin palsternakkojen. Pienimmät eivät säily kellarissa pitkään, siksi kuivatin.
Kasvihuoneessa on yhä kurkkuja, tomaatteja, chilejä ja mansikkakoisoja. 
Säät ovat kylmenemässä, joten ehkä ne pitää jo hakea pois. Niissä on vielä säilömistä.
En lakkaa ihastelemasta chilien kauneutta. Tässä on viittä lajiketta. Tunnistatko?



Kommentit