Joulukalenterikisa alkaa taas!

Huomenna on joulukuun ensimmäinen päivä, 
ja Pilkkeitä Pilpalasta -blogin joulukalenterikisa käynnistyy jälleen!

Uusi luukku avautuu joka aamu kello 10.00 aina 25.12. asti. Luukuissa on kysymyksiä, jotka jollain lailla liittyvät jouluun, ainakin etäisesti. Tänä vuonna luukuissa on entistä enemmän myös sellaisia tehtäviä, joissa vastaajan pitää itse keksiä jotain, mutta joukossa on myös niitä kysymyksiä, joissa blogin aiempien postausten seuraamisesta on hyötyä tai joiden vastaukset saattavat jopa helpostikin löytyä blogia selaamalla.

Kisassa eniten pisteitä kerännyt vastaaja voittaa Solstrandin tuotepaketin. Paketissa on sekä suuhunpantavaa että luettavaa hieman riippuen voittajan omista toiveista. Saattaa olla, että pakettiin löytyy myös Solstrandissa kasvanut pesusieni, itse tehty pihkavoide tai muuta vastaavaa yllätystä.

Vastata pitäisi siis omalla nimellä tai laittaa nimi vastauksen perään. Omalla nimellä vastaaminen on helppoa: kun alat kirjoittaa kommenttia, ohjelma tarjoaa sinulle kolmea vaihtoehtoa: Google-tili, Nimetön tai Nimi/URL-osoite. Viimeisessä vaihtoehdossa pelkkä nimi riittää. Jos haluat laittaa vain etunimesi, sekin riittää. Tosin ongelma tulee, jos on useampia samannimisiä, joten laita kuitenkin jokin erottava määre (sukunimestä vähintään kaksi ensimmäistä kirjainta). Voittajan ilmoitan sitten jouluna, ja hän saa sitten ilmoittautua ja antaa yhteystiedot privaviestillä. 

Muiden vastaukset siis näkyvät kaikille, mutta sen ei pitäisi juuri haitata, sillä olen ottanut asian huomioon kysymyksiä laatiessani. Vastauksissa joutuu usein arvaamaan ja joskus keksimään jotain ihan omaa, joten ei kannata kopioida muita.

Kukaan tuskin saa kaikkia oikein, joten osallistua kannattaa, vaikkei joka päivä vastaisikaan. Toisaalta vastausaikaa ei ole rajoitettu: voit hyvin vastata vaikka ensimmäisen luukun kysymykseen jouluaattona, jos siihen oli jäänyt vastaamatta! Joulupäivänä vastausaika kuitenkin umpeutuu, jotta pääsen laskemaan pisteitä.

Säästyäkseni postikuluilta toivon tietysti, että voittaja olisi lähiseudulta, mutta lupaan, ettei se vaikuta pisteiden antoon ja pistelaskentaan! Voit siis vastata, asuitpa missä päin Suomea hyvänsä. Ulkomailla asuvat saavat kuitenkin mahdollisen voittopakettinsa vain noutamalla. (En tiedä, että blogillani olisi yhtään lukijaa Suomen ulkopuolella. Sen sijaan kerran yksi yritti tilata kirjaani Serbiaan ja kävi ilmi, että postitus olisi maksanut enemmän kuin itse kirja. Päädyin lähettämään e-kirjan.)

Tule siis mukaan vastailemaan - arvailemallakin voit voittaa! 

Kommentit

  1. Inkeri Kangasvuo30.11.23

    Muistan kun itsekin tein nettiin joulukalenteri, mutta se jäi sitten muiden kiireiden takia. Hauskaa se oli ja kaikki vielä tallella jossain pc syövereissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa! Piditkö siis blogia vai missä sinun kalenterisi oli? Jäikö se kesken? Hauskaa tämä on minustakin, vähän vain mietityttää, ehdinkö keksiä kaikki luukut kun päivät menevät niin nopeaan!

      Poista
  2. Anonyymi30.11.23

    jännää...

    VastaaPoista
  3. Unelmikko30.11.23

    Kyllä luen blogejasi ja innolla odotan joulukalenteri. Ite oon tehnyt monenlaisia kalentereita vain niinku askartelutyyliin, enkelit, tontut, puput,ruokaohjeet. Ne jossain netissä , en oo koskaan julkaissut.. Sinulta tulee varmasti mielenkiintoinen kalenteri ja se on kiva juttu.👍❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, unelmikko! Toivottavasti vastailet joka luukkuun!

      Poista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!