Joulukalenterikisa luukku 12: Makasiini


 Tälle päivälle oli ajoitettu kaunis, talvinen kuva ja luontoaiheinen kysymys. 

Viime hetkellä muutin sen.

Nyt kysymys on täysin itsekäs ja koskee omia kirjojani.

Makasiini - maallemuuttajan tarinoita ilmestyi koronakeväänä. Silloin tällöin joku huomaa kirjan, ihastuu ja ostaa. Mutta hyvin harvoin. Kirjoja on jäljellä neljä laatikollista. Päivän kysymys kuuluu:


Mitä teen jäljellä olevilla Makasiini-kirjoilla? 


Parhaat ehdotukset saavat kokonaisen pisteen, kaikki vähintään plussan. 

Pieni vinkki vielä: Kirjan postitus kotimaassa maksaa 6,90 euroa.

Kommentit

  1. Anonyymi12.12.23

    Harmi, jos hyvä kirja jää laatikkoon. Ehdotan;
    - laita nyt heti alueella mainoskampanja ' HYVÄ KIRJA PUKINKONTTIIN' facebookiin ym, missä näkyvyyttä. ( lähialueelle voit luvata kotiinkuljetuksen.)
    -myyt osan keväämmällä 'puoleen hintaan'- kampanjalla.
    -pidät kirjaa sinnikkäästi mukanasi kaikkialla missä myyt muutakin.
    -anna läheisille( joilla sitä ei vielä ole), lahjaksi.
    Toivottavasti saat vielä parempia vinkkejä.
    Kaarina

    VastaaPoista
  2. Anonyymi12.12.23

    Oletko kiertänyt lähiseudun kirjakaupoissa ja tarjonnut kirjoja "myyntitilille"? Kirjakauppa saa puolet myyntihinnasta, sinä toisen puolen, kunhan kirja on myyty. Samalla tavalla voisit tarjota niitä myyntiin muuallekin.
    Johanna S.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi12.12.23

    Ottaako pienet puodit kirjaa myytäväkseen? Sulla on siinä loppuelämäksi lahjoja ja palkintoja eri tapahtumiin ja tällaisiin joulukalenteri juttuihin😬. Onko kaikissa kirjastoissa sitä vielä? Voitko itse tarjota, vai pitääkö jonkun asiakkaan sitä ehdottaa? Oletko käynyt kirjamessuilla myymässä kirjojasi? Tiia

    VastaaPoista
  4. Tulipahan mieleen, meillä kuhmon kirjastossa on myynnissä paikkakunnan omien ihmisten kirjoja. Onkohan mahdollista viedä siellä lähi alueiden kirjastoihin kirjoja myyntiin. Lahjaksi antaminen on myös hyvä juttu. Postitus on tosiaan aika kallista tänä päivänä.

    VastaaPoista
  5. Anonyymi12.12.23

    Minulla olisi paljon tarinoita liittyen varaston kiertoon ja sen arvostukseen, mutta ei niitä tähän jaksa raapustaa. Ensimmäinen ohje on, että kannattaa unohtaa, kuinka paljon ne ovat aikoinaan tulleet itselle maksamaan (taloudellisesti ja henkisesti). Ne ovat jo upponneita kustannuksia ja nyt jokainen saatu euro on plussaa. Ei niiden kirjojen arvo laatikossa kasva. Teillä on erilaisia tilaisuuksia. Kytkykauppaa voi harrastaa. Se on periaatteessa kiellettyä, mutta vain jos joutuu kiinni. Jokaiseen soppa-ateriaan pari euroa lisää ja kirja siihen mukaan. Tai esim. kolmenkympin ostoksiin kirja kaupanpäälle. (Nämä luvut olivat vain esimerkinomaisia) Arpajaisiakin voi järjestää. Laitonta yleensä sekin, jos ei ole lupaa, mutta vain jos joutuu kiinni. Vaihtoehtona on odottaa, että tulee oikein huonot ajat. Silloin niitä voi polttaa takassa, kuten Saksassa poltettiin aikoinaan seteleitä. Tai tehdä niinkuin Hector laulussaan "minä panin ikkunaan pahvisuojan, että edes jossakin lämmin ois." Olli K

    VastaaPoista
  6. Anna Kaarina12.12.23

    Facebookin Halutaan maalle! -ryhmässä on yli 30 000 jäsentä. Liity kyseiseen ryhmään ja vinkkaa kirjasta siellä. Vastaavia ryhmiä on varmasti muitakin.

    VastaaPoista
  7. Marika Tudeer26.12.23

    Kiitos kaikista hienoista ideoista! Ne kaikki ansaitsevat pisteen. Kirjaa on kyllä myynnissä kunnan kirjastossa ja on Riihimäellä kirjastossakin, mutta siitä on aikaa, kun kummastakaan on yhtään myyty. Kaikissa kirjastoissa sitä ei suinkaan ole, mutta millä sen saisi? Asiakkaiden pitäisi tehdä hankintapyyntö, se auttaisi. Helsingissä tosin siihen on ollut nyt koko syksyn jono - siellä siis on yksi kappale, ja jonossa oli enimmillään kai 14 ihmistä. Mutta monessa kirjastossa sitä ei ole ollenkaan. - Ollin ajatukset olivat kyllä aivan huippuja. Niistä hänelle vielä ylimääräinen plussa pisteen päälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marika Tudeer26.12.23

      Tarkoitin siis Riihimäellä kirjakaupassa. Kirjastossa on myös, mutta Riihimäen kirjastossa sitä ei myydä, Lopen kirjastossa kyllä.

      Poista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!