Joulukalenterikisa luukku 2: kirjat

Joulumaan - siis Solstrandin - sisätilat ovat joulukuun alussa järkyttävässä kunnossa. Kaikkialla lojuu lehtiä ja kirjoja. Kysymys koskee nyt niitä:

Mitä aihetta käsittelee valtaosa levällään olevista kirjoista Solstrandissa nyt? Miksi?
Sen verran voin vinkata, että vastaus ei valitettavasti liity jouluun. 

Kommentit

  1. Anonyymi2.12.23

    Tulevaa kirjaasi eli lähiseudun historiaa.
    Johanna S

    VastaaPoista
  2. Marika Tudeer2.12.23

    Muistattehan, että jokainen vastaaja saa ainakin plussan. Neljä plussaa tekee jo kokonaisen pisteen. Voi siis arvata, vaikkei tiedä. Mutta älä vastaa pelkällä etunimellä, samannimisiä on niin paljon. En millään pysty laskemaan pisteitä oikein, jos on vaikkapa monta Leenaa tai Leena M:ää. Siis vähintään sukunimen kaksi ensimmäistä kirjainta, kiitos!

    VastaaPoista
  3. Marika Tudeer2.12.23

    Ja jos nimi viestin perästä unohtuu, voit hyvin laittaa toisen viestin perään, jossa kerrot kenen kommentti oli kyseessä. Sellaista sattuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi25.12.23

      Historiankirjoja, kotiseutuhistoriaa, Maikku S

      Poista
  4. Anonyymi2.12.23

    Historiaan se liittyy 💚

    VastaaPoista
  5. Anonyymi2.12.23

    Sanoisin, että sisällissotaan. Liittyy tulevaan kirjaan ja siihen, että siinä avataan taustoja esim. Salinin osalta. Olli K

    VastaaPoista
  6. Inkeri Kangasvuo2.12.23

    Varmaankin Idan tarinan jatkoon ja historiaan

    VastaaPoista
  7. Anonyymi2.12.23

    Varmaankin Karkkilan lähiseudun historiaan / Tiia

    VastaaPoista
  8. Pilpalan historiaan.

    VastaaPoista
  9. Kauheasti tekisi mieli kommentoida teidän vastauksianne, mutta enhän tietenkään voi sitä tässä vaiheessa tehdä! Tai voinko sen verran, että oikeaa vastausta ei vielä ole tullut. Pelkkä historia ei mitenkään voisikaan olla riittävä vastaus, eli tarkkuutta peliin! Mutta en siis myönnä, että se olisi sinne päinkään, ja jokaisestavastauksestahan tulee joka tapauksessa plussaa, joten siitä vain!

    VastaaPoista
  10. Anna Kaarina2.12.23

    Kirjallisuus liittyy Forssan historiaan. Kävitte siellä lomamatkalla ja kiinnostuit ja kosketuit monesta asiasta, jotka liittyivät mm. puuvillatehtaan ihmisten ja eritoten lasten elämään. Ehkä ammennat tästä tietopohjaa uuteen kirjaasi!

    VastaaPoista
  11. 1920-luvun historiaa Lopelta ja lähikunnista. -TuijaU

    VastaaPoista
  12. Anonyymi3.12.23

    Arvo Ylpön lorun perusteella tutkit sairauden- ja terveydenhoitoa 20-luvun Suomessa. Lasten sairaudet olivat Ylpön erityisalaa. Ehkäpä aihe liittyy Idan tuleviin opintoihin? Kaarina

    VastaaPoista
  13. unelmikko3.12.23

    Tulevaan projektiisi, jatkokirjaasi 1920- luvulle ja noihin aikoihin. Siihen kirjaan tulee uutta, historianaiheita ja henkilökuvia. Haet aina tarkasti ja perusteellisesti oikeaa tietoa aiheesta.

    VastaaPoista
  14. Anonyymi4.12.23

    Jotain 20- 30-lukujen urheiluseurohin liittyvää olet hakenut. Anna K.

    VastaaPoista
  15. Anonyymi26.12.23

    No joo, historiaan tietysti, mutta mihin historiaan? Lähimmäs oikein vastasi Olli K. Sisällissotaan. Tarkemmin ottaen esimerkiksi sisällissodan vankileireihin ja naiskaarteihin. Mukana on myös kaukolainattu Forssan työläiskaupungin historiasta kertova kirja, mutta pääosa kirjoista kuvaa siis vuosia 1918-1925 Suomessa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!