Joulukalenterikisan kysymyksistä ja vastauksista

 


Joulukalenterikisa on siis ratkennut ja voittaja julistettu. 

Vastaajia oli kaiken kaikkiaan 18. Se on aika vähän, kun ottaa huomioon, että luukkuja availtiin yhteensä lähes 3000 kertaa. Sitä ei kuitenkaan voi tietää, montako eri lukijaa tuossa luvussa on. 

Noin puolet vastanneista vastasi suunnilleen jokaiseen luukkuun. 
Heidän keskensä kisa oli siis kova, mutta voittaja oli silti ylivoimainen. 
Siinä eivät yksittäiset plussat painaneet. 

Palautetta kysymyksistä saa antaa! Olivatko ne liian vaikeita?
Kysymystenhän pitää olla sellaisia, että niihin ei voi vain vastata kyllä tai ei. Esimerkiksi yllä olevasta kuvasta ei kannattaisi kysyä: Onko kuvassa Lassi? Sen sijaan voisin kysyä vaikkapa että mitä tässä kuvassa tapahtuu tai miksi Lassi näyttää kuvassa niin hassulta. Vastauksia voisi olla useita ja osa niistä hyvinkin hauskoja. 

Moni muuten hyvä kuva piti hylätä, koska siitä ei luontevasti keksinyt riittävän monitahoista kysymystä. Tai vastaavasti mieleen tuli joitain kysymyksiä, joista kuitenkin puuttui riittävän hyvä kuva. 

 Vältän myös kysymyksiä, joihin on yksi yksinkertainen vastaus, jonka muut voivat vain kopioida. No, sellainen oli tällä kertaa kysymys siitä, mitä joella oli. Ajattelin, että vaihtoehtoja olisi kuitenkin enemmän kuin se koskikara, mutta kyllä se se oli. Olisi siellä voinut olla saukko tai sorsakin... sorsa uiskenteli joella samoihin aikoihin, mutten ollut varma tarkasta lajista, joten en sitten laittanut sitä kuvaa. 

Koskikarakysymys oli siis liian helppo, mutta oliko jokin liian vaikea? Mistä kysymyksistä erityisesti pidit? Suosituin kysymys oli yllättäen itsenäisyyspäivän lämpötilakysymys. Siitä Kaarina ja Tuija saivat täydet pinnat. Myös matkan pituus Liitontalolle oli suosittu kysymys. Siis numeroaiheiset! Sellaisiako pitäisi olla enemmän? Sen sijaan tonttukysymys eli se, missä piti itse keksiä runo tms., ei ollut kovin suosittu. Se olikin aika vaikea. 

Sain kivaa palautetta kisasta. Kiitos! Joku harmitteli kisan päättymistä ja sanoi odottavansa jo innolla ensi joulukuuta ja uutta kisaa. Mutta hei! Ei tarvitsekaan odottaa kokonaista vuotta eikä edes yhtätoista kuukautta! Puolen vuoden kuluttua on juhannus: vuorossa on juhannuskalenterikisa! No, viimevuotiseen tapaan se on varmaankin vain viikon mittainen. Kesällä ei ole aikaa 25 kalenteriluukun väsäilyyn. (Ei tosin oikein olisi ollut nytkään...)

Mutta hauskaa tämä oli. Oli niin mukavaa aina saada teidän vastauksianne. Ilahduin kaikista! 

Pysy kanavalla. Voit kirjautua blogin seuraajaksi joko Googlesta tai blogit.fi:stä. 
Tai voit muuten vain käydä seurailemassa, mitä kulloinkin olen väsäillyt. 
Muista, että ilahdun paitsi lukukerroista myös kommenteista! 

Kommentit

  1. Anonyymi26.12.23

    Minulle numero- ja lukumäärä tehtävät olivat vaikeimpia.
    Muuten tämä joulukalenteri on niin hyvä että toivon siitä tulevan jokavuotisen. Mutta kaikista ihaninta tässä oli vastaajien kommentit. Niistä tuli hyvin persoonallisuuspiirteet esiin. Melkein kuin olisin tutustunut heihin. Vaikka ovat ihan tuntemattomia minulle. Tosi ihania ihmisiä. Jään kaipailemaan!
    Oikein mukavaa loppu vuotta kaikille. Marikalle iso kiitos.
    Kaarina

    VastaaPoista
  2. Todellakin, mainioita persoonia on vastaajissa ja vastaukset ilmentävät heitä! Useimmat tosiaan ovat tuttuja minulle - outoa, etteivät satunnaislukijat innostu kalenterista.

    VastaaPoista
  3. Todellakin, mainioita persoonia on vastaajissa ja vastaukset ilmentävät heitä! Useimmat tosiaan ovat tuttuja minulle - outoa, etteivät satunnaislukijat innostu kalenterista.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!