Joulukortit 2023

Vuoden 2023 joulukorttiselontekoni tulee tällä kertaa hieman myöhässä, kun loppiainenkin jo meni.
Onneksi somen perusteella moni muukin yhä tarkastelee joulukorttejaan ja on vasta laittamassa niitä talteen. 

Meidän uudenvuodenaattoperinteisiimme kuuluu joulukorttien tarkastelu. Siihen liittyy myös vuoden kauneimman joulukortin valinta, mutta kilpaileminen ei tässä ole olennaista. Valinta vain lisää ja helpottaa korttien tarkastelua. Luomme aina korttivalikoimaan myös yleissilmäyksen ja laskemme yksityiskohtia.

Kaikesta voi huomata, että joulukortit ovat minulle tärkeitä. Tein jo kouluaikana esitelmän joulukorteista ja kortinlähetystraditiosta. Meillä itsellämme sen sijaan on jo vuosia ollut tapana kirjoittaa Solstrandista joulukirje, ja se on tietysti hieman ristiriidassa joulukortti-innostuksen kanssa. Mutta kirjeissäkin on aina ollut runsaasti kuvia ja yksi pääkuva, jonka voi taittaa kortiksi. Tänä vuonna kirjettä ei kuitenkaan syntynyt, on ollut muita kiireitä ja ajateltavaa. 

Minusta on sääli, että korttien lähettämisperinne on hiipunut. Meillekin tuli tänä vuonna entistä vähemmän kortteja. Onneksi niitä sentään tuli, kiinnitän ne aina keittiön oveen ja siinä niitä ihaillaan uudenvuodenaattoon asti. 

Tänä vuonna korteissa oli runsaasti sinistä. Lisäksi valokuvakortit tuntuivat olevan vähenemään päin - siis ainakin sellaiset, joissa on pöydällä kynttelikkö ja joulutähti. Joiltain perheiltä saa vuosittain uuden perhekuvan, ja niistähän näkee hienosti lasten kasvun ja lemmikkien vaihtumisen vuosien myötä. 

Eläimiä minulle tulevissa korteissa on melko paljon, ja se johtuu tietysti siitä, että moni ystäväni harrastaa eläimiä ja ainakin tietää meidän niistä pitävän. Pidän myös perinteisistä aiheista ja piirroksista, talvisista mökeistä ja maisemista. 

Tänä vuonna eläimiä oli korteissa 8 lajia ja 21 yksilöä (linnut on tässä laskettu yhdeksi lajiksi, niiden erottelu olisi hankalaa). Yleisimpiä olivat linnut ja koirat. Kolmanneksi yleisin oli yllätys: kissa. Vain kaksi yksilöä oli kettuja, poroja, hiiriä, jäniksiä ja hevosia. 

Tonttuja oli nyt enemmän kuin enkeleitä. Tonttujen määrittely on vaikeaa, joten laskimme tonttulakit. Niitä oli kahdeksan, siis tosi vähän, ja enkeleitä vain yksi.

Vuoden kauneimman joulukortin valinnan suoritimme yhdessä Minnan ja Ollin kanssa. Mielipiteemme hajaantuivat, mikä oli hyvä asia. Voittajia oli siis useampia: yksi lähettäjän oma maalaus, yksi perinteinen ostokortti ja lisäksi Luonnonperintösäätiön töyhtötiaiskortti. Luonnonperintösäätiön kortit ovatkin ihan omaa luokkaansa. 

Kiitos kaikille kortteja lähettäneille ja tuoneille! 

Kommentit

  1. Kiitos arvioista! Lähetin 20 vaivalla värkkäämäni korttia, vain yhdestä sain palautetta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, meidän voittaja siellä kirjoittaa! Hieno kortti, anteeksi etten kirjoittanut sinulle erikseen. Ja kiitos vielä kerran!

      Poista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!