Vuosi 2024 on täällä!

Vuosi on vaihtunut. 
Savustusmökissä kypsyy kala. Siitä tuli oikeastaan kylmäsavustettua. Herkullista!
Vuoden 2023 viimeinen päivä oli kylmä, mutta aurinkoinen. Tämä kuva on otettu ikkunan läpi. 
Minna ja Olli saapuivat hyvissä ajoin. Iltapäivätanssit sujuivat Warren Woiman uusien äänitteiden tahdissa. Warren Woima on siis bändi, jossa soittavat ja laulavat Olli, Lassi ja Hankosaaren Joppe.
Minä makasin tanssien ajan lattialla. 
Olin kirjoittanut aamun ja sen ohessa siivoillut vähän, joten piti levätä ennen iltaa.
Olli kehitti serveteille taittomalleja. Taitoksesta taisi tulla nimeltään 'Soihtu'.
Kävin Minnan ja koirien kanssa pienellä kävelyllä, mutta se jäi hyvin pieneksi, koska koirat alkoivat nostella tassujaan jo pian Rautakoskentielle päästyään. Palasimme kiltisti kotiin. 
Lassi oli graavannut ja savustanut kalaa. Sen lisäksi oli perunasalaattia ja yhtä ja toista lisuketta. 
Ruuan jälkeen lähdimme rantatonttua tapaamaan eli glögille huvimajalle.
Lausuimme kaikki loitsut, mutta rantatonttu ei näyttäytynyt. 
Koirat piti pitää sylissä. Paluu sisälle tapahtui juosten.
Olli joutui koiranrauhoittelijaksi. Tikki saattaa näyttää kuvassa hymyilevältä, mutta sitä se ei ole. Se joutui taas kuollakseen pelkäämään "ilo"tulitteita, joiden ääni kuului jo varhain illalla. Mehän asumme ihan syrjässä, mutta Tikki kuulee paukkeen kaukaakin. Siksi ohje "muuttakaa metsään" tai "vie se koira jonnekin syrjään uudenvuodenaattona" ei toimi, paukuttajia tuntuu olevan kaikkialla. Itse emme edes yrittäneet käydä niitä ulkona katselemassa, ilmeisesti kukaan ei ihan tässä lähellä mitään räjäytellytkään. Hyvä niin.  

Vuodenvaihteen ohjelmaan kuuluu meillä kysymyssarja menneestä ja tulevasta vuodesta. Vastailimme kysymyksiin ja kävimme sitten niitä läpi vertaillen tämänvuotisia viimevuotisiin. 

Rappakaljan peluu jäi tälläkin kertaa väliin ja vuoden kauneimman joulukortin valinta siirtyi uudenvuodenpäivälle. Asia tuli kuitenkin hoidettua. Kovin on kiireistä aikaa tuo vuodenvaihde!

Oli mukavaa, kun Olli ja Minna taas kävivät. Tavataan Rappakaljan merkeissä mahdollisimman pian. 

Kommentit