Lätyt härkäpapujauhoista

Lassi hemmotteli minua härkäpapujauhoista tehdyillä lätyillä. Hyviä olivat!

Tällaisella reseptilla: 

1,5 dl härkäpapujauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 rkl perunajauhoja
0,5 rkl sokeria
2 munaa
1/3 tl suolaa
puoli teelusikallista leivinjauhetta
hiukkanen vaniljajauhetta
4,5 dl maitoa (varmaan kaurajuomaakin voisi käyttää)
voita tai margariinia paistamiseen

Lätyt Lassi teki ihan normaaliin tapaan eli sekoitti aineet, antoi seistä ja paistoi paistinpannulla. Olivat kyllä hankalampia paistettavia kuin normaalit lätyt, eivät kovin helposti pysyneet koossa. Mutta onnistui. 

Härkäpapujauhossahan on valtavasti proteiinia. Tuollaisesta paketista tulee monta satsia. 

Me söimme niitä hillon kanssa, varmasti suolainenkin täyte sopisi hyvin. Meillä oli oman tilan Herkku-hilloa, jossa on punaherukkaa, kesäkurpitsaa ja minttua sekä inkivääri-omena-hilloa. Tuo Herkku tuntui jostain syystä sopivan noille lätyille erityisen hyvin. Omenahillo on ehkä turhan pliisua tuohon, vaikka siitä tykkään kaurapuuron kanssa kovasti. 

PS: Härkäpapujauhomme on siis Poronoron eli Hirvenojan tilan tuotetta. Suosittelen!
PPS: Lättyjä on meillä Helsingissä aina kutsuttu lätyiksi tai plädäreiksi. Lettu on minusta ikävän sievistelevä sana, samoin lettuset. Hmm... Meillä syödään siis lättyjä. 

Kommentit