Manteli-kauralesepuuro kaurajuomaan

Olen kehittänyt itselleni uuden herkkupuuron.
Resepti on tietysti yksinkertainen, mutta en valitettavasti pysty antamaan tarkkoja mittoja, sillä teen puurot yleensä silmämääräisesti. Poikkeuksia on, muun muassa helmipuuro, joka täytyy tehdä tietyllä tavalla tai se ei onnistu. Mutta kauralesepuuron kanssa ei ole kauhean tarkkaa, kunhan ei laita liikaa leseitä. Se nimittäin sitten helposti jämähtää, tosin siihen silloin voi lisätä nestettä. Se ei helposti paakkuunnu. 

Tämän puuron valmistan siis näin:
Kiehautan kaurajuoman kattilassa - tai ei sen ihan kiehuvaakaan tarvitse olla, kun lisään kauraleseitä samalla sekoittaen. Sitten lisään mantelijauhetta aika lailla vähemmän kuin leseitä. 

Keitän n. 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Jos se uhkaa palaa pohjaan, sammutan lieden ja nostan ehkä vielä kattilan syrjään. Puuro hautuu kyllä silläkin tavalla. Lopuksi voin laittaa sen uudelleen tulelle, kunhan se ei ole jo liian paksua. Suolaa en tarvitse.

Syön puuron marjojen tai hillojen kanssa. Kuvissa on inkivääri-omenahilloa ja vadelmahilloa. Lisäksi käytin kaurajuomaa, sitä samaa missä puuro oli keitettykin. Toki puuron voi syödä ilman nestettäkin. 
Nam joka tapauksessa! 

Kommentit