9.5.24

Kari Meri on Lopen opiston vuoden 2024 opiskelija


Jihuu! Kari palkittiin!

Kuvassa keskellä tuulettaa Kari Meri, joka palkittiin viime viikolla Lopen opiston vuoden 2024 opistolaisena. Olen iloinen! Se vain harmittaa, ettei koko ryhmää voitu palkita. 
(Oikeasti kuvassa ei vielä palkinnosta tiedetty mitään, vaan leikitään huhtikuisella englannin tunnilla. Ja Kari ei sentään ollut ainut palkittava, toinen tuli jostain muusta ryhmästä.)

Englannin alkeisryhmäni on ollut ihan huippuporukka. Jokainen heistä olisi ansainnut tulla palkituksi vuoden opistolaisena. Itse asiassa ehdotinkin heitä kaikkia... Mutta Karia puolsi se, että hän on eläkeikäinen mies. Miesopiskelijoita jostain kumman syystä on opistoissa vähän. Tosin tässä ryhmässä heitä oli kaksi. 

Ryhmä on ollut mahtavan innostuva, kuten kuvista näkyy. He ovat olleet valmiita ihan kaikkeen: hiljaiseen puurtamiseen, aktiiviseen keskusteluun tai hilpeään heittäytymiseen peleissä, leikeissä ja muissa aktiviteeteissa. Ja kehitys kielitaidossa on ollut ihan huikea! Osalla sitä kielitaitoa oli oikeasti jo valmiina, se vain piti löytää epävarmuuden ja epäuskon alta. Ja löytyihän se! 

Kari Meri oli muiden tapaan ahkerasti läsnä tunneilla. Tietysti esteitä aina voi tulla: Karilla oli matkoja ja muutamilla muilla työesteitä tai sairastelua. Silloin he ilmoittivat poissaolosta etukäteen ja pyysivät kotiin tehtäviä, jotka he aina ahkerasti tekivät. 

Joulun aikaan kuitenkin päätin, etten enää jatka ensi vuonna. Päätös oli kurja, mutta onneksi ryhmälle löytyi sittenkin uusi opettaja, eli ryhmä voi jatkaa ensi syksynä. Itse tarjoan ensi vuoteen vain pientä lyhytkurssia, Fun Clubia, joita olen tarjonnut jo monena vuotena. Tai kahtena vuonnahan nämä suullisen englannin hauskanpitokurssit olivat ihan koko vuoden kursseja, mutta korona-aika sitten vähän lässähdytti sen. Hauskanpito etäyhteydellä ei ole ihan sama kuin aidosti lähekkäin... 

Oli ihana kuulla, että ryhmä olisi halunnut minun jatkavan. Mutta en hetkeäkään epäile, etteivätkö he jatkaisi yhtä innostuneina ja avoimin mielin uudenkin opettajan johdolla. Minä tässä olen se menettäjä, kun menetän heidän seuransa ja tiistaiset englannin tunnit, jotka mukavasti rytmittivät viikkoja. 

Simon says: Wave goodbye! 

2 kommenttia:

  1. Marika Tudeer9.5.24

    Blogia voi kommentoida kirjautuen tai ilman. Voit ilmoittaa nimesi tai kirjoittaa sen vain kommenttisi perään.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi9.5.24

    Siis näinkin voi kirjoittaa. Marika

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!