Luonnonkukkien päivä kutsuu kasviretkelle sunnuntaina

 Tämänvuotisen luonnonkukkien päivän teemalaji on raita. Päivää vietetään jo 21. kertaa kasviretkien merkeissä.

Tällä kertaa luonnonkukkien päivän retkiä järjestetään eri puolilla Suomea sunnuntaina 16.6. Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistyksen järjestämä retki suuntautuu Lopelle. Tarkempi kohde on kiinnostavan historiallinen Järventaustan Syrjä, jonka lähiympäristöstä löytyy monenlaista maastoa ja lajistoa. 

Vuoden teemalajiksi on siis raita, mutta retkellä tutkitaan toki kaikkia muitakin lajeja, joita maastosta suinkin löytyy. Oppaana toimii Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Martti Rajamäki, ja myös Aulis Ansalehto on lupautunut tulemaan paikalle.

Retki alkaa kello 14, mutta paikalle voi tulla Lopen Syrjä-seuran järjestämään kahvioon jo aiemminkin. Samalla voi tutustua Syrjän talossa olevaan Petra Giacomellin taiteen näyttelyyn. Itse retken järjestää Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys, jonka toimialue kattaa nykyisin myös Lopen.

Retkelle järjestetään yhteiskyydit Lopelta ja Riihimäeltä. Kyydit on suunniteltu lähtemään Läyliäisten Salelta ja kirkonkylän Nesteeltä kello 13.30. Riihimäen vanhalta linja-autoasemalta kyyti lähtee jo 13.15. Kyytiä tarvitsevat voivat ilmoittautua Martti Rajamäelle puhelimitse numeroon 044 0199128 tai sähköpostitse martti.rajamaki@gmail.com. Järventaustan Syrjän osoite on Kallaksentie 77.

Mukaan kannattaa ottaa säänmukaiset vaatteet ja halutessaan kasvikirjan ja evästä tai rahaa kahviota varten. Itse retki on maksuton ja avoin kaikille. 

 

Kommentit